Voor een springvorm van 20 cm . 175 g lepel biscuits, verkruimeld- 75 g gesmolten boter- 75 ml vers citroensap- 9 g gelatinepoeder- 225 g magere verse kaas (type Philadelphia light)- 150 ml yoghurt- 50 ml ahornsiroop- 2 eiwitten- fijne reepjes citroenschil- 2 eetlepels fijne suikerxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Vermeng de biscuits met de boter. Bekleed een springvorm met plasticfolie. Druk het mengsel uit op de bodem en tegen de wanden van de vorm. Zet een paar uur in de koelkast. Vermeng het citroensap met 75 ml koud water en doe het gelatinepoeder er bij. Laat 5 minuten wellen. Verwarm in de microgolf (op
lage stand) tot de gelatine opgelost is. Laat weer afkoelen. Klop de kaas op met de yoghurt en de ahornsiroop. Roer er het gelatinemengsel door. Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het mengsel. Schep de kaascrème in de vorm en strijk glad. Laat minstens 3 uur opstijven. Ontvorm de taart, haal voorzichtig de plastidolie weg. Blancheer de citroenschilletjes 3 minuten in kokend water. Giet ze af. Wentel ze door de suiker. Schep ze op de taart.
|