. 1 flinke braadkip- 8 plakken pancetta (of bacon)- 8 kleine sjalotjes- 1 venkel- 2 teentjes knoflook- 1 blik Italiaanse kerstomaatjes (400 g)- 2 eetlepels olijfolie- 1 dl vermouth-{of droge witte wijn)- 50 g zwarte olijven-1 blaadje laurier- venkelgroen of peterselie- peper uit de molen en zout .xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1. Maak de groenten schoon. Laat de sjalotjes heel. Snij de venkel in plakken.,Stoof' ze aan in de hete olie.
2. Doe er de gepelde en geplette knoflook en de vermouth bij. Laat inkoken tot ongeveer de helft van de vloeistof verdampt is. .
3. Voeg het sap van de kerstomaatjes toe. Kruid met peper en zout. Leg de kip op de groenten en bedek ze met plakjes pancetta (of bacon). Dek af zet 30 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven.
4. Voeg de kerstomaatjes en de olijven toe. laat nog 15 minuten onafgedekt in de oven, zodat de pancetta (of de bacon) kan bijkleuren. Werk af met gehakt
venkelgroen of peterselie.
Lekker met ciabatta of rijst.
|