Een pronkstuk dat overheerlijk wordt met plukverse zure kersen, zeg dus maar noordkrieken. Ze moeten wel héél goed rijp zijn!xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor een grote taart van 12 porties: Vermeng 75 g marsepein met 7 eierdooiers tot een gladde pasta. Doe er 30 g fijne suiker en 4 eetlepels koud water bij. Meng er 125 g vloeiende bloem, 2 theelepels bakpoeder en 75 g geroosterde amandelschilfers door. Klop 7 eiwitten stijf met wat zout. Strooi 50 fijne suiker bij de eiwitsneeuwen klop tot de massa dik glanzend is. Spatel ze luchtig door het beslag. Verdeel vingerdik over 5 vellen bakpapier met een diameter van 20 cm. Bak - een na een - 15 minuten in het midden van de oven op 180°C. Laat afkoelen. Maak een heldere gelei met 1 zakje gelei poeder, 2 dl kriekensap en 40 g suiker. Vermeng met 500 g krieken en laat wat afkoelen. Klop 2,5 dl room stijf met 50g fijne suiker, vermeng met 250 g volle verse kaas. Stapel de plakken biscuit in een springvorm. Schep op de eerste de helft van de krieken, leg er een tweede plak op, bestrijk deze met de helft van het kaasmengsel. Werk zo verder tot alles opgebruikt is. Eindig met toefjes kaas en zet een paar uur in de koelkast om op te stijven. Versier met verse krieken en geroosterde amandelschilfers.
Tip:Heldere taartgelei vindt u in het warenhuis, in pakjes met 5 zakjes van 12 g. De gebruiksaanwijzing staat op de verpakking.
|