Voor 4 personen: 8 tongfilets- 500 g cantharellen- 1 sjalot- 100 g boter - 10 cl droge witte wijn-10cl room- peterselie- Peper en zoutxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Wrijf de paddestoelen droog schoon. Hou vier mooie exemplaren apart om af te werken. Hak de rest fijn. Pel en hak ook de sjalot. Fruit de sjalotsnippers glazig in 1 eetlepel boter. Doe er de paddestoelen bij. Laat 5 minuten zacht bakken, roer af en toe om.
Kruid met peper en zout.
Schenk er de wijn bij en laat op een hevig vuur tot ongeveer de helft inkoken.
Voeg er de room aan toe.
Laat weer tot ongeveer de helft inkoken.
Hou de saus warm op een zacht vuur.
Bak de gekruide visfilet 3 minuten aan elke kant in de rest van de boter.
Schik ze op voorverwarmde borden en nappeer ze met de hete saus.
Bak de hele cantharellen een paar minuten in de vispan.
Leg ze bij de vis.
Werk af met gehakte peterselie.
Serveer meteen.
|