Voor 4 personen:
400 g zalmhaasje, in kleine blokjes gesneden- 2 el gehakte augurk- 1 el gesnipperde ui- 15 fijngesneden kappertjes- 1 el gesnipperde bieslook- 1 el gehakte peterselie- 1/2 el mosterd- 2 el olijfolie- 1/2 el Balsamico azijn Voor de garnering (veel) verse kruidentakjes: kervel, peterselie, dille, koriander, bieslook en dragon Voor de yoghurt-mosterdcrème: 0,75 dl yoghurt- 0,75 dl crème fraiche- 1 afgestreken el mosterd- klein teentje knoflook- tabasco- peper en zout uit de molenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Meng de fijngesneden zalm met de augurk, ui, kappetjes, bieslook, peterselie, mosterd, olie en azijn en breng het geheel op smaak met zout en peper. Vorm met het uitsteekvormpje 4 ronde tartaartjes. Roer de yoghurt, crème-fraiche, mosterd en de knoflook door elkaar en breng de saus op smaak met tabasco, zout en peper.
Maak in het midden van 4 grote borden een spiegel van saus en leg de zalmtartaartjes erop. (Of vul de vormpjes op het bord en schep er de saus omheen). Garneer met de kruidentakjes en (eventueel) de slablaadjes.
Ook lekker als lunchgerecht
|