10 STUKS - xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 60 g boter-150 g bloem- 4 eieren- 200 g frambozen- 3 perziken (blik)- 1 theelepel citroensap bloemsuiker- zout
Voor de saus: - 4 dl slagroom - 150 g bittere chocolade -100 g muntchocolaatjes (After eight)
1. Laat de bittere chocolade en de helft van de muntchocolade smelten in de helft van de room. Zet minstens 4 uur koel weg.
2. Breng 1/4 I water aan de kook met de boter en een snuifje zout. Strooi er de bloem bij. Roer krachtig met een houten lepel, tot het deeg een bal vormt en van de pan loskomt.
3. Schep het in een kom. Roer er een na een de eieren door. Schep dit beslag in een spuitzak met gladde tuit. Spuit op bakpapier 10 hoopjes van 6 cm diameter. Bak 40 minuten op 200°C. Laat de soezen afkoelen. Knip er het kapje af.
4. Klop de rest van de room stijf, hak de rest van de muntchocolade. Spatel ze luchtig onder de chocoladeroom. Snij de perziken in partjes en besprenkel ze met citroensap.
5. Vul de soezen met de crème. Schik er het fruit op. Zet er de kapjes weer op. Bestrooi met gezeefde bloemsuiker.
N.B. Het eerste halfuur van de baktijd de ovendeur niet open doen, anders zakken de soezen gegarandeerd in!
|