Verse tonijn is hiervoor een must, maar niet echt een probleem, want tegenwoordig in elke viswinkel en zelfs in het goed gesorteerde warenhuis te koop.
.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
VOOR 4 PERSONEN:
Sij 4 plakken Bayonneham tot mooie rechthoeken. Snipper de restjes fijn. Laat 200 g paprika (uit blik of bokaal) uitlekken, snipper er drie vierden van fijn en de rest in reepjes. Doe de ham- en paprikasnippers in een pannetje met 1 eetlepel olijfolie, 1/2 koffielepel paprikapoeder, 2 teentjes knoflook, peper en zout. Laat 10 minuten zacht stoven. Verdeel de paprika reepjes en 1 eetlepel gehakte peterselie over 4 fijne plakken verse tonijn. Rol op en verpak de tonijn in de hamlapjes. Bak 3 tot 5 minuten in een likje hete olie. Schep de rolletjes op de warme saus en dien op.
Lekker met rijst. .
|