xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />Voor 4 personen:
800 g heilbotfilets van Noorwegen- 2 mooie tomaten- 2 sjalotten- 1 citroen- 30 g + 1 soeplepel boter- 1 dl room- 2 afgestreken soeplepels bloem- 2 soeplepels gehakte peterselie- 2 dl witte wijn- zout en peper-
1 teentje knoflook (facultatief) Bijgerecht: gekookte aardappelen
.Schik de heilbotfilets in een ovenschotel, kruid met zout en peper. Besprenkel met de witte wijn en het sap van 1/2 citroen. Bedek met alufolie en laat 15 min bakken in een warme oven (voorverwarmen op T°7 210° C).
.Intussen laat u de gesnipperde sjalotten fruiten op een zeer zacht vuurtje in een grote pan met 30 g boter. Schil, ontpit en snij de tomaten in dobbelsteentjes.
. Als de vis gaar is, laat u hem uitlekken en even afkoelen. Doe de visjus in een pan en laat op een hoog vuur tot 2/3 inkoken. Voeg er dan de room bij, de tomatenblokjes, 1 soeplepel boter gemengd met de bloem, de peterselie, zout en peper.
. Laat twee minuten sudderen en voeg de vis erbij. Laat nog enkele minuten pruttelen, breng op smaak en dien onmiddellijk op met gekookte aardappelen.
. U kunt eventueel bij de saus 1 geplet teentje knoflook doen.
|