xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />Voor 4 personen:
1 konijn in stukken gesneden- 20 kleine uien- 100 g spekblokjes- 1 soeplepel tomatensap 2 dl room- 1 soeplepel honing- 1 dessertlepel Worcestershiresaus - 1 citroen- 1 tuiltje basilicum- 1,5 dl witte wijn- 1 blokje gevogeltebouillon- 40 g boter bloem- zout en peper
Bijgerecht: verse deegwaren
. Rol de stukken konijn in de bloem en laat ze vlug kleuren in een stoofpan met de gesmolten boter. Wanneer het vlees mooi bruin is, doet u er de witte wijn en het tomatensap bij, aangelengd met 1 dl water. Voeg er het verkruimelde bouillonblokje bij, doe het deksel op de pan en laat een twintigtal minuten sudderen.
. Intussen bakt u de spekblokjes zonder vetstof in een pan met antikleeflaag. Laat ze uitlekken en laat in de plaats ervan de gesnipperde uien fruiten.
. Na twintig minuten sudderen voegt u bij het konijn de spekjes en de uien, de honing aangelengd met het sap van een halve citroen, de room, de Worcestersaus en de helft van de gehakte basilicum. Laat nog twintig minuutjes pruttelen.
. Breng op smaak en voeg er de rest van de gehakte basilicum bij. Dien goed warm op met verse deegwaren.
|