Voorgerechtxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
VOOR 4 PERSONEN:
4 bladerdeegtaartjes (bodems)- 200 g roze gepelde garnalen -1 mooie rijpe avocado- 1 groene citroen- 0,5 dl room- 1/2 meloen (cavaillon )- gebruiksklare gemengde salade- 4 soeplepels korstjes - 8 soeplepels olijfolie- 4 soeplepels xeresazijn - peterselie- zout en peper
. Bereid een vinaigrette met de olie, de azijn, zout en peper. Via een lepeltje voor Parijse aardappelen, haalt u bolletjes uit de meloen. Zet even opzij.
. Verwarm de bodems van de bladerdeegtaartjes in een matig warme oven.
. Intussen snijdt u de avocado in twee en verwijdert u de pit. Schil de vrucht en snij ze in blokjes. Voeg de room erbij, citroensap, zout en peper. Doe alles in de mixerkom tot u een gladde room krijgt.
. Laat de bladerdeegtaartjes een beetje afkoelen vooraleer u ze tot aan de rand vult met de avocadoroom. Schik de garnalen er bovenop en versier met een takje peterselie.
. Dien de garnalentaartjes op als voorgerecht, omringd met een slaatje dat u opfleurt met de bolletjes meloen en de korstjes. Geef de vinaigrette er apart bij.
|