Voor 4 personen:
8 tongfilets- 300 g Noordzeegarnalen- 3 tomaten- 20 blaadjes spinazie- 3 soeplepels water- 1 soeplepel witte-wijnazijn- citroensap- een scheutje witte wijn 120 g boter- takjes dille- peper en zout xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Legde tongfilets met de velkant naar u toe. Pureer 150 g garnalen en vul de filets op met de garnaalpuree. Rol de tongfilets op.
Snij de spinazie in julienne. Ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes.
Verwarm het ,water met de azijn en wat citroensap en werk op met de boter tot u een gebonden saus bekomt
Stoom de tongrolletjes gedurende 10 minuten of bak ze in de oven (met een beetje witte wijn). Leg de spinazie in een diep bord met daarrond de tomatenblokjes. Wanneer de tong gaar is, schikt u deze op de spinazie.
Voeg nu de overige garnalen bij de saus en oversaus het geheel.
Versier met de takjes dille.
|