Het koffie-extract in dit dessert kunt u naar smaak vervangen door cacaopoeder. Aan twee afgestreken theelepeltjes zult u ruim genoeg hebben
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor 6 personen: Klop 6 eiwitten stijf tot ze in pieken rechtop blijven staan. Voeg er 200 g fijne suiker en 50 g gehakte pistaches aan toe. Schep de eiwitsneeuw in een spuitzak met gladde tuit. Spuit op bakpapier 6 grote schijven (van ongeveer 7 cm) en kleinere roosjes (van zo'n 5 cm). Laat de schuimpjes ongeveer anderhalf uur drogen in de oven (op 140°C met de ovendeur op een kier) en laat ze afkoelen op een rooster. Klop 5 dl room stijf met 2 eetlepels koffie-essence. Leg in 6 kommetjes een grote meringue. Spuit (of schep) er slagroom op. Schik verse aardbeien of frambozen op de slagroom en strooi er wat pistaches en gekonfijte citroenschilletjes over. Dek af met een kleine meringue. Zet koel weg tot u het serveert.
|