Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    virreke
    blog.seniorennet.be/virreke
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    2repman2cie
    blog.seniorennet.be/2repman
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    snellebirthy
    blog.seniorennet.be/snelleb
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    18-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meringue-coupes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het koffie-extract in dit dessert kunt u naar smaak vervangen door cacaopoeder. Aan twee afgestreken theelepeltjes zult u ruim genoeg hebben

     

    Voor 6 personen: Klop 6 eiwitten stijf tot ze in pieken rechtop blijven staan. Voeg er 200 g fijne suiker en 50 g gehakte pistaches aan toe. Schep de eiwitsneeuw in een spuitzak met gladde tuit. Spuit op bakpapier 6 grote schijven (van ongeveer 7 cm) en kleinere roosjes (van zo'n 5 cm). Laat de schuimpjes ongeveer anderhalf uur drogen in de oven (op 140°C met de ovendeur op een kier) en laat ze afkoelen op een rooster.
    Klop 5 dl room stijf met  2 eetlepels koffie-essence. Leg in 6 kommetjes een grote meringue. Spuit (of schep) er slagroom op. Schik verse aardbeien of frambozen op de slagroom en strooi er wat pistaches en gekonfijte citroenschilletjes over. Dek af met een kleine meringue.
    Zet koel weg tot u het serveert.

    18-02-2006 om 17:33 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fazant met appeltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De lekkerste vulling maakt u met; zoete appels ( zoals jonagold of jonagored).


    Voor 4 personen: Vermeng.50 g rozijnen(geweekt in cognac), 200 g gekookte rijst, 2 appels in blokjes met wat kaneel, 1 geraspte wortel en 2 gesnipperde uien; 100 g  hazelnootpoeder en .1 eetlepel room. Kruid met peper en zout.

    Stop, alles in een panklare fazant. Doe ‘m in een ovenschaal. Beleg ‘m met reepjes gerookt spek, leg er een kruidentuiltje en een laurierblad bij. Schenk er 40 cl bouillon bij. Zet 1 uur in de oven op 210°C. Dek na een tijdje af met aluminiumfolie.

    Voor een sausje.

    Zeef het braadvocht en breng het aan de kook met een paar eetlepels room. Laat inkoken tot sausdikte. Kruid naar smaak bij en werk af met gehakte peterselie.

    18-02-2006 om 17:31 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauwfilets met verse kruiden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    VOOR 4 PERSONEN

    800 g kabeljauwfilets- 1 dl witte wijn- 2 dl room- 1 sjalot- 1 soeplepel gehakte peterselie- 1 soeplepel gehakte bieslook- 1 soeplepel gehakte dragon- 1 soeplepel gehakte kervel- 3 soeplepels olie- bloem-

    peper en zout
    Bijgerecht: natuuraardappelen en wortels

    . Strooi peper en zout over de kabeljauwfilets en rol ze in de bloem. Klop er zachtjes tegen om de overtollige bloem te verwijderen. Braad ze op een zacht vuur in een grote pan met olie. Haal ze uit de pan wanneer ze aan beide zijden goudbruin zijn en houd ze warm.

    . Fruit de in dunne plakjes gesneden sjalot in dezelfde pan tot ze glazig wordt. Giet er dan de witte wijn over, schraap de braadresten los en laat alles op een hevig vuur tot de helft inkoken. Voeg er dan de room en de gehakte kruiden bij. Breng op smaak en laat alles nog enkele minuten indikken.

    . Leg de visfilets in de saus, warm alles nog een minuutje op en dien onmiddellijk op met natuuraardappelen en wortels.

    18-02-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engelwortel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een 'hemels' kruid, die engelwortel. Met zo'n naam kan je ook niets naders dan goede eigenschappen bezitten. Eerst en vooral is angelica, zoals het plantje ook wordt genoemd, gezegend met een zeer typische en dankbare smaak. Zeker gekonfijt heeft het groen van deze plant zijn kunnen al bewezen. Bovendien zorgen de heilzame stoffen ervoor dat je maag alles probleemloos verteert.

    Geniet, maar zoals altijd met mate.

    Al van oudsher werden de gekonfijte stengels en wortels van de engelwortel aangeraden bij infecties, voornamelijk dan van de darmen en de maag. Vandaag beschouwt men angelica, dat tot de groep van de bitterkruiden behoort, als een typisch 'maagkruid'. Het stimuleert de spijsvertering, helpt bij buikpijn, krampen en voorkomt  winderigheid. Last van indigestie?

    Met een kopje angelicathee (20 gram gedroogde wortel op één liter water)  na elke maaltijd moet het weer beter gaan. Dit infuus doet het ook goed als eetlustopwekkend middel. Engelwortel stimuleert niet alleen de spijsvertering, ook de bloedcirculatie vaart er wel bij.

    Het verhelpt koude handen en voeten en wordt aangeraden bij bloedarmoede. Voor de rest werkt engelwortel urineafdrijvend, zweetopwekkend en bevordert het kruid de slijmafscheiding. In de volksgeneeskunde gebruikt men het kruid ook bij lichamelijke of psychische zwakte. Let op: engelwortel is mild stimulerend voor de baarmoeder. Hoge doses dus vermijden tijdens de zwagerschap. Ook geen engelwortel gebruiken bij diabetes.

     

    TIPS

    Jong van geest en lichaam: wie zich nog lang jong van lichaam wil voelen, moet regelmatig engelwortel eten. Het geheim van Catherina de Medici.

    Pijnlijke maandstonden:  met engelwortel geraken vrouwen pijnloos de moeilijke dagen van de maand door.

    Gekonfijte engelwortel: zo maak je zelf gekonfijte engelwortel. Snij de verse stengel in stukjes, kook ze gaar en laat ze uitlekken. Doe de stukjes in suikersiroop (1/4 kg suiker op 1/4 liter water, 10 minuten koken) en laat ze 24 uur trekken. Giet af. Maak opnieuw suikerstroop en laat de engelwortelstukjes nog eens drie dagen rusten. Verwarm tot juist aan het kookpunt. Haal de stukjes uit de stroop, laat ze uitlekken en bestrooi ze met poedersuiker.

    Droog bewaren.

    15-02-2006 om 20:02 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaneel heilzaam voor diabetes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kaneel is niet alleen doeltreffend voor mensen met diarree en artritis, of mensen die last hebben van allergieën of zweren, maar kan ook heilzaam zijn voor mensen met diabetes van het type 2.

    Dat blijkt uit onderzoek van een Maleisische universiteit. De studie duurde drie jaar en bracht aan het licht dat kaneel dezelfde werking heeft als insuline.

    Insuline is een door de alvleesklier afgescheiden stof, die het suikergehalte van het bloed verlaagt en waar diabetespatiënten te weinig van hebben.

    De universiteit gaat nu verder onderzoeken of de specerij uit de gedroogde binnenbast van de kaneelboom daadwerkelijk kan worden ingezet in de strijd tegen diabetes.

    15-02-2006 om 19:55 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langoest met Provençaalse kruiden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 langoesten (voorgekookt)- 1 dl witte wijn- 1 soeplepel citroensap-120 g boter- 1 soeplepel Provençaalse kruiden- peper en zout- kervel

     

    . Snijd de langoesten in twee en kruid ze met peper en zout. Zet ze 8 minuten in een oven van 180°C.

    . Verwarmde witte wijn en het citroensap en;werk op met de boter: Voeg er de Provençaalse kruiden aan toe.
    . Serveer de langoesten met deze saus en versier met kervel.

     

    14-02-2006 om 20:24 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noten goed alternatief voor vlees
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jammer dat er in vergelijking met het oosten in westerse landen zo weinig noten worden gegeten. Het is namelijk een prima voedingsbron van verteerbaar eiwit, vetten en andere gezonde bestanddelen. Het is opvallend dat noten veel vitaminen en mineralen bevatten. Bovendien zijn ze zeer goed voor ons zenuwstelsel, de hersenen en vooral de stofwisseling. Wil je echt profiteren van de specifieke voedingstoffen die in noten zitten? Eet ze dan ongebrand, en zonder zout.
    Voor de volledigheid: pinda's zijn geen noten maar peulvruchten, en door het roosteren zijn ze zuurvormend.

    14-02-2006 om 20:22 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (1)
    13-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen met kerrie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

    4 kg mosselen- 1 zakje mosselgroenten- 2 dl witte wijn- 2 koffielepels kerrie- 1 dl lichte room- 40 g boter- 3 soeplepels gehakte peterselie- peper en zout
    . Laat de boter smelten in een grote pot en doe er de groenten bij. Laat twee tot drie minuten fruiten, bestrooi met kerrie en meng goed. Kruid met peper en overgiet met de witte wijn. Voeg tenslotte de mosselen erbij. Doe het deksel op de pot en laat nog een kleine tien minuten koken. Nu en dan mengen.

    . Zodra de mosselen opengaan, haalt u ze uit de pot. Laat de groenten zoveel mogelijk uitlekken met behulp van een schuimspaan.

    . Filter het kookvocht met een koffiefilter die u in een zeef plaatst.

    . Doe het kookvocht in een pan. Voeg de room erbij, de groenten

    en de peterselie. Breng op smaak en laat een minuut sudderen. Giet de saus over de mosselen en dien ze onmiddellijk op

    . Geef er frietjes bij.

    13-02-2006 om 20:42 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pladijsrolletjes met garnalen en kerrie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    - 2 pakjes van 4 diepgevroren pladijsrolletjes met garnalen- l Golden- 1/4 knolselder- 1 dl witte wijn- 2 dl visfumet- 1 koffielepel zachte kerrie- 2 tomaten- peper en zout- kervel- 120 g boter

     
    Schik de  rolletjes in een ovenschotel met de witte wijn en de visfumet. Kruid met peper en zout.
    Snijd de appel en knolselder in fijne blokjes en schik deze ook in de ovenschotel.      
    Bestrooi het geheel met kerrie en zet 20 minuten in een oven van 180°C

    Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.

    Schik de pladijsrolletjes in diepe borden. Werk het braadvocht op met de boter. Voeg hier de tomaten aan toe en breng op smaak. Overgiet er de rolletjes mee en versier met kervel.

     

    11-02-2006 om 20:16 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    10-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roereieren met bieslook en gerookte zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht

     

    Voor 4 personen

     

    8 eieren- 2 dl room- 2 soeplepels fijngehakte bieslook- 4 sneetjes gerookte zalm- peper en zout

     

    Breek de eieren in een pan en meng ze met de room. Kruid met peper en zout en roer tot ze

    gaar zijn - niet te snel maar ook niet te traag! Zodra de eieren gaar zijn, mengt u de fijngehakte bieslook eronder.

     

    Dien op in een diep bord en strooi er de versneden plakjes zalm over.

    10-02-2006 om 19:50 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoon wafelijzer.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

      Hoe maak ik de binnenkant van mijn wafelijzer schoon? Mijn moeder deed dat vroeger met een soort papje.

     

    Wees altijd heet voorzichtig met het schoonmaken van wafelijzers. Als je er ooit een schuursponsje voor gebruikt is de binnenkant van wafelijzer waarschijnlijk zo erg beschadigd dat je nooit meer goeie wafels zal kunnen bakken. Een manier die mijn moeder gebruikte: bak, nadat je wafels hebt gemaakt, een nepwafel van bloem, water en wat olie. Dit deegje neemt alle aanbaksels mee en je wafelijzer kan je, nadat je het met keukenpapier hebt drooggemaakt, opbergen. De volgende keer als je wafels wilt bakken, begin je ook weer met zo'n mengseltje.

       Je zal zien dat de eerste echte wafel prima lukt. Een andere manier is: bewaar een stukje croissantdeeg of bladerdeeg, en  gebruik als eerste baksel en als laatste baksel. Deze deegsoorten hebben namelijk de juiste  hoeveelheid vet in zich om het wafelijzer klaar te maken,voor gebruik. Eet smakelijk.

    10-02-2006 om 19:47 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tongfilets met noordzeegarnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    8 tongfilets- 300 g Noordzeegarnalen- 3 tomaten- 20 blaadjes spinazie- 3 soeplepels water- 1 soeplepel witte-wijnazijn- citroensap- een scheutje witte wijn 120 g boter- takjes dille- peper en zout


    Legde tongfilets met de velkant naar u toe. Pureer 150 g garnalen en vul de filets op met de garnaalpuree. Rol de tongfilets op.

    Snij de spinazie in julienne. Ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes.

    Verwarm het ,water met de azijn en wat citroensap en werk op met de boter tot u een gebonden saus bekomt

    Stoom de tongrolletjes gedurende 10 minuten of bak ze in de oven (met een beetje witte wijn). Leg de spinazie in een diep bord met daarrond de tomatenblokjes. Wanneer de tong gaar is, schikt u deze op de spinazie.

    Voeg nu de overige garnalen bij de saus en oversaus het geheel.

    Versier met de takjes dille.

    10-02-2006 om 19:39 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodpudding

    Benodigdheden:

    400 g brood- 6 dl melk- 150 g donkerbruine suiker- peperkoek volgens smaak- 75 g rozijnen of gekonfijt fruit-3 eieren-een weinig rumextract (of cognac)- kaneelpoeder volgens smaak- 3 lepels bloem

    Recept:

    Snij de korsten van het brood en snij het in teerlingen.
    Laat de melk koken met de suiker en een snufje zout.
    Voeg er het broodkruim en de peperkoek aan toe, en plet alles fijn met een vork of stamper.
    Doe er de rozijnen bij, de eierdooiers, de rhum en de bloem.
    Klop de eiwitten tot sneeuw en hef ze onder het mengsel.
    Doe alles in een ingevette vorm. Laat gedurende 1 uur bakken in een oven van 175 °C. Neem uit de oven en laat 15 minuten afkoelen in de vorm.
    Ontvorm en laat volledig afkoelen.

    10-02-2006 om 17:51 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalentaartjes met avocadoroom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht

    VOOR 4 PERSONEN:

    4 bladerdeegtaartjes (bodems)-
    200 g roze gepelde garnalen -1 mooie rijpe avocado- 1 groene citroen-  0,5 dl room- 1/2 meloen (cavaillon )- gebruiksklare gemengde salade- 4 soeplepels korstjes - 8 soeplepels olijfolie- 4 soeplepels xeresazijn - peterselie- zout en peper

      

    . Bereid een vinaigrette met de olie, de azijn, zout en peper. Via een lepeltje voor Parijse aardappelen, haalt u bolletjes uit de meloen. Zet even opzij.

    . Verwarm de bodems van de bladerdeegtaartjes in een matig warme oven.

    . Intussen snijdt u de avocado in twee  en verwijdert u de pit. Schil de vrucht en snij ze in blokjes. Voeg de room erbij, citroensap, zout en peper. Doe alles in de mixerkom tot u een gladde room krijgt.

    . Laat de bladerdeegtaartjes een beetje afkoelen vooraleer u ze tot aan de rand vult met de avocadoroom. Schik de garnalen er bovenop en versier met een takje peterselie.

    . Dien de garnalentaartjes op als voorgerecht, omringd met een slaatje dat u opfleurt met de bolletjes meloen en de korstjes. Geef de vinaigrette er apart bij.

     

     

     

    09-02-2006 om 20:06 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccolisla met grijze garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht

     

    VOOR 4 PERSONEN

     

    2 grote broccoli's- 1/2 bloemkool- 250 g grijze garnalen- 4 soeplepels wittewijnazjjn- 8 soeplepels olijfolie- 1 soeplepel citroensoep- 1 koffielepel mosterd- 1 koffielepel rode peper- zout wat kervel

     

    . Snijd de broccoli en de bloemkool in roosjes en stoom ze gaar. Spoel ze na in koud water.

     

    Meng azijn, citroensap, olijfolie, mosterd, zout en rode peper tot een vinaigrettte.

     

    . Meng nu de broccoli en de bloemkool met de vinaigrette en de garnalen. Schik op borden en werk af met wat  kervel

    09-02-2006 om 20:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmfilet met zuring
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
     600 g zalm- 1 bosje verse zuring- 3 soeplepels water- 1 soeplepel witte-wijnazijn- olijfolie- 120 g boter- peper en zout


    . Was de zuring en snijd hem in fijne staafjes.

    . Doe het water en de azijn in een steelpannetje en laat een beetje opkoken. Roer er de klontjes boter door zodat u een gebonden botersausje krijgt. Kruid met peper en zout. Giet een scheutje olijfolie over de zuring en meng. Schik op de borden. Bestrooi met peper en zout.

    . Versnijd de zalmfilet en laat naargelang de grootte van de stukken,8 tot 10 min stomen. Schik de zalm op de zuring en overgiet rijkelijk met de saus.

    08-02-2006 om 20:53 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuring
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Uit alle verschillende soorten zuring selecteerde ik de heerlijk fris en zurig smakende veldzuring of zurkel. De brede vlezige bladeren van deze gemakkelijk te telen plant is een groente en keukenkruid dat tal van bereidingen , een extra dimensie kan geven. Bovendien stimuleert het de vertering van al het lekkers dat je samen met deze zuring naar binnen werkt.

    Tegenwoordig wordt veldzuring, waarvan enkel de jonge bladeren worden gebruikt, aanzien als een voedzaam lentegewas. Net zoals spinazie bevat deze plant een flinke dosis ijzer en vitamine C. De bladeren werken in zekere mate bloedzuiverend, waterafdrijvend en laxerend. Vette maaltijden verteren beter als je er wat veldzuring bij geeft. Wie gebrek heeft aan eetlust, kan die wat aanzwengelen met zurkel. Tenslotte kan zurkel ook van pas komen bij zweren en allerhande andere huidproblemen Gebruik het aftreksel van 25 gram bladeren op één liter water als lotion of maak een kompres met het kruid. Let op: overdrijf nooit met het eten van zurkel. Dit kan immers leiden tot nierstenen. Zuring is daarom af te raden voor reuma-, artritis- en jichtlijders. Ook wie last heeft van zijn ademhaling, maag, longen of lever kan dit gewas beter van zijn menu schrappen. Gebruik zuring nooit in combinatie met mineraalwater.

    TIPS

    Netelprikken: ben je toegetakeld door netels? Wrijf de netelprikken in met vers gekneusde bladeren van zuring.

    Inktvlekken: inktvlekken op linnen verwijder je door ze in te wrijven met gekneusde zuringbladeren. Was daarna de behandelde vlek met zeep uit en spoel het linnen grondig uit.

    Bereiden: gebruik voor het bereiden van zuring uitsluitend potten in roestvrij staal. Het sap van het kruid kan immers inwerken op metalen als ijzer, aluminium en koper waardoor er giftige stoffen kunnen ontstaan.

     

    08-02-2006 om 20:52 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIESLOOK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als familielid van de ui is bieslook een kruid dat zijn culinaire talenten al bewezen heeft. Het kruid is niet alleen delicieus, het bevat ook een flinke dosis vitamine C, wekt de eetlust op en zorgt voor een goede vertering. En als je dan nog weet dat bieslook kweken kinderspel is, dan kan niets je nog tegenhouden.

    Hoe rijk bieslook ook mag zijn van smaak, wat de geneeskundige krachten betreft is het plantje niet echt een haantje de voorste. Toch zijn er een aantal licht heilzame eigenschappen die je niet over het hoofd kunt zien. Zo heeft bieslook niet alleen een eetlustopwekkend effect, bovendien zorgt het kruid voor een goede vertering van de vetten achteraf. Let op: zeer gevoelige magen moeten voorzichtig zijn met het overdadig gebruik van bieslook. Ook het positieve effect van bieslook op de cholesterol en de bloeddruk mag niet worden vergeten. Bieslook heeft verder een gunstige invloed op de doorbloeding en houdt de aders elastisch. Net als de andere leden van de uienfamilie is het kruid waterafdrijvend. Bieslook wordt ook weleens de papaja van het westen genoemd. In warmere oorden gebruikt men papaja als een middeltje tegen wormen. Ook bieslook heeft deze eigenschap. Het verdrijft parasieten uit de darmen en is geschikt voor baby's en kinderen. Nog even vermelden dat bieslook vluchtige olie bevat met zwavelhoudende bestanddelen die voor de typische uiengeur zorgen. Daarnaast mogen we het aandeel aan vitamine A en C niet vergeten. Een glaasje bieslooksap stimuleert niet alleen de maag en de gal, het is ook nog best versterkend.

     

    TIPS

     

    Mooi met bieslook: Voor een stralende huid is een masker met bieslook een echte aanrader. Laat twee eetlepels bieslook gedurende tien minuten trekken in een liter kokend water. Meng twee eetlepels yoghurt onder dit aftreksel. Op het gezicht uitstrijken en tien minuten laten inwerken. Afspoelen met een geconcentreerd bieslookaftreksel (één eetlepel bieslook gedurende twee uur laten trekken in twee eetlepels kokend water). Herhaal dit elke week voor een stralende en gezonde huid.

    Te diep in het glas gekeken: Volgens het volksgeloof zou bieslook met zijn ontnuchterende werking je er snel weer bovenop helpen.

    Rozen en bieslook: Wie bieslook in de nabijheid van rozen plant, behoedt deze mooie bloemen voor zwarte vlekken.

    07-02-2006 om 20:56 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is tofu?

    Tofu is de Japanse naam voor blokken sojakaas. Het wordt gemaakt door 11/2 liter sojamelk te laten stremmen waardoor het water in de melk wegloopt. In Japan wordt de tofu vaak in duimdikke plakken gesneden die vervolgens in tamari, een soort ketjap, gedrenkt worden. Daarna worden de plakken met de daarin opgezogen tamari gebakken. U moet tofu in plastic verpakt in water bewaren. Op die manier is het in de koelkast enkele dagen houdbaar.

    04-02-2006 om 15:34 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeewolfsalade met garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor +/- 250 g vissalade.

    1 stukje zeewolffilet van +/- 150 g- 50 g grijze garnalen- 1 hardgekookt eitje- 2 eetl. Mayonaise- citroensap- nootmuskaat- peper en zout.

    Bereiding: ( enkele uren vooraf, 10 min.)

    -         Breng een bodempje water aan de kook met wat citroensap, peper, zout en nootmuskaat.

    -         Leg er de zeewolffilet in, dek af en laat 4 à 5 garen.

    -         Laat uitlekken en breek de filet in stukjes.

    -         Plet het hardgekookt ei in de mayonaise. Meng alles goed door elkaar. Als u houdt van een gladde salade, kunt u ook de mixer gebruiken.

    -         Kruid naar smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.

    -         Voeg de grijze garnalen toe en meng dooreen.

    Tip: U kunt er ook nog fijngesnipperde peterselie aan toevoegen en een eetlepel magere yoghurt. Laat goed koud worden.

    Afwerking: Serveer met Pub’s stokbroodjes

     

    04-02-2006 om 15:33 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    oplichting
    blog.seniorennet.be/oplicht
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    poupehan
    blog.seniorennet.be/poupeha

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    dierenuwvriend
    blog.seniorennet.be/dierenu
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    krokodil
    blog.seniorennet.be/krokodi
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    christina_riskja
    blog.seniorennet.be/christi
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!