De lekkerste vulling maakt u met; zoete appels ( zoals jonagold of jonagored).
Voor 4 personen: Vermeng.50 g rozijnen(geweekt in cognac), 200 g gekookte rijst, 2 appels in blokjes met wat kaneel, 1 geraspte wortel en 2 gesnipperde uien; 100 g hazelnootpoeder en .1 eetlepel room. Kruid met peper en zout.
Stop, alles in een panklare fazant. Doe m in een ovenschaal. Beleg m met reepjes gerookt spek, leg er een kruidentuiltje en een laurierblad bij. Schenk er 40 cl bouillon bij. Zet 1 uur in de oven op 210°C. Dek na een tijdje af met aluminiumfolie.
Voor een sausje.
Zeef het braadvocht en breng het aan de kook met een paar eetlepels room. Laat inkoken tot sausdikte. Kruid naar smaak bij en werk af met gehakte peterselie.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|