VOOR 4 PERSONENxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
800 g kabeljauwfilets- 1 dl witte wijn- 2 dl room- 1 sjalot- 1 soeplepel gehakte peterselie- 1 soeplepel gehakte bieslook- 1 soeplepel gehakte dragon- 1 soeplepel gehakte kervel- 3 soeplepels olie- bloem-
peper en zout Bijgerecht: natuuraardappelen en wortels
. Strooi peper en zout over de kabeljauwfilets en rol ze in de bloem. Klop er zachtjes tegen om de overtollige bloem te verwijderen. Braad ze op een zacht vuur in een grote pan met olie. Haal ze uit de pan wanneer ze aan beide zijden goudbruin zijn en houd ze warm.
. Fruit de in dunne plakjes gesneden sjalot in dezelfde pan tot ze glazig wordt. Giet er dan de witte wijn over, schraap de braadresten los en laat alles op een hevig vuur tot de helft inkoken. Voeg er dan de room en de gehakte kruiden bij. Breng op smaak en laat alles nog enkele minuten indikken.
. Leg de visfilets in de saus, warm alles nog een minuutje op en dien onmiddellijk op met natuuraardappelen en wortels.
|