Voor 4 personen:
800 g tot 1 kg rundbrochettes- 1 dikke ui- 1/2 groene paprika- 1 teentje knoflook- 1 tuiltje basilicum- 100 g tomatenpuree- 200 g acaciahoning- 1 soeplepel sterke mosterd- 3 soeplepels Worcestersaus- 3 soeplepels rode wijn- 1/2 blokje rundbouillon- 3 soeplepels olijfolie- zout en peperxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
. Snipper de ui. Was en ontpit de paprika en snij ze in dunne plakjes. Laat de ui en de paprika fruiten op een zacht vuurtje in een steelpan met de olijfolie.
. Van zodra ze zacht zijn, voegt u er het gesnipperde teentje knoflook bij. Laat nog twee minuten fruiten.
. Voeg er de tomatenpuree bij, die u met 2 dl water verdund hebt, de honing, de Worcestersaus, de mosterd, de rode wijn en het halve verkruimelde bouillonblokje. Laat zacht sudderen gedurende 15 minuten.
. Was de blaadjes basilicum, hak ze fijn en voeg ze bij de saus. Breng op smaak. Laat nog 5 minuten verder stoven.
. Smeer de brochettes met kruidenolie in en rooster ze op de barbecue. Kruid op het einde met zout en peper.
. De saus kunt u koud of warm opdienen.
|