xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />Voor 4 personen:
4 dozijn mosselen- 1 dikke ui- 1 sjalot- 1 citroen- 2 soeplepels olijfolie- 1 Spaanse peper (of pili-pili)- 2 soeplepels gehakte peterselie- zout en peper
. Snipper de ui en de sjalot. Voeg de olie en het citroensap erbij, de gehakte peterselie, zout en peper.
. Snipper de Spaanse peper en voeg een mespuntje ervan bij de uienbereiding. Meng en proef. Voeg er eventueel nog wat bij. Laat even rusten in de koelkast.
. Schraap en was de mosselen verschillende keren onder een straal koud water. Doe ze in een grote pan en zet het deksel erop. Kook ze op een stevig vuurtje tot de schelpen opengaan.
. Laat ze uitlekken, doe ze open en verwijder telkens een van de twee schelpen. Schik ze in rozetvorm op 4 borden. Versier elke mossel met een weinig uienbereiding.
. Serveer als voorgerecht en geef er knapperig brood bij.
. U kunt de Spaanse peper ook vervangen door pili-pili.
|