Voor 4 personen:
1,500 kg tapijtschelpen- 2 aardappelen- 1 gesnipperde ui- 60 g spekblokjes- 1 tak selder- 100 g tomaatblokjes- 2 eetlepels bloem" 50 cl melk- 50 cl kippenbouillon- 60 g boter- 4 crackers, verkruimeld- 1 takje tijm- 2 eetlepels gehakte peterselie- peper en zout
1. Spoel de tapijtschelpen. Laat ze in 3 tot 4 minuten in een diepe kookpan op een hevig vuur openkoken. Laat ze uitlekken en vang het kookvocht op. Haal ze uit hun schelpen en snij ze in stukjes. 2. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes. Snij de selder in boogjes. 3. Laat de spekblokjes uitbakken en zet ze apart. Fruit in het spekvet de uisnippers glazig. Doe er de aardappelblokjes en de selder bij. Strooi er na 2 minuten de bloem bij en schep goed om. Leng aan met de bouillon en de melk. Roer goed glad. Doe er de spekblokjes weer bij. Dek af en laat 15 minuten sudderen. 4. Voeg er de tapijtschelpen, de tomaatblokjes, de crackers, de boter en de tijm aan toe. Laat nog 10 minuten op een zacht vuur staan. Werk af met gehakte peterselie en serveer goed heet.
|