2 dagen van tevoren maken
Voor 2 personen 2 stukken zalmfilet van ongeveer 15 cm, uit het dikste stuk van de staart en met vel (voor de stevigheid)- 2 onbehandelde limoenen- 1 teentje knoflook- 2 cm verse gemberwortel- 1 bosje verse koriander- 1 eetlepel fijne suiker- 1 eetlepel grof gemalen zwarte peper- 1 eetlepel grof zeezout
1. Boen de limoenen schoon. Snij ze in plakjes. Pel en hak de knoflook. Schil en rasp de gemberwortel. Snipper de koriander grof. 2. Leg een stuk zalm op de vel kant. Strooi er de peper, het zeezout, de suiker, de knoflook en de gemberwortel over. Leg er de koriander en de plakjes limoen op. Dek af met het tweede stuk zalm. 3. Druk lichtjes aan en verpak alles in een groot vel plasticfolie. Zet de zalm 2 dagen in de koelkast en keer om de halve dag om! 4. Verwijder de folie. Dep de vis droog en snij hem met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes.
|