Voor 4 personen: 1 stukje verse gember- 2 teentjes knoflook- 125 g yoghurt natuur- 1/2 koffielepel kerriepoeder- peper & zout- 600 9 kippenfilets- 1 blikje ananasschijven (200 g)- vloeibare margarine- 2 eetlepels acaciahoning- 2 eetlepels limoensap- verse muntblaadjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> 1 Rasp de gember en pers de knoflook fijn. Doe dit samen met de yoghurt en het kerriepoeder in een kom, kruid met peper en zout en meng goed. 2 Snij de kippenfilets overlangs in strookjes van ongeveer 3 cm breed en dompel ze in de yoghurtmarinade. Dek af met plasticfolie en zet enkele uurtjes in de koelkast. 3 Open het blik ananasschijven en snij ze in stukjes. 4 Haal de strookjes kip uit de marinade, schud de overtollige yoghurt eraf en rijg ze afgewisseld met een stukje ananas aan spiesjes. Zo blijven ze goed vast zitten. 5 Strijk met een penseel de brocheten in met de vloeibare margarine. Rooster gaar op de barbecue. 6 Leng de honing aan met het limoensap en strijk dit mengsel regelmatig over de brochettes terwijl u ze op de barbecue laat roosteren. 7 Spies een muntblaadje aan weerszijden van de brochettes en dien onmiddellijk op.
|