Voor 4 personenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
600 g kabeljauw- 1 preistengel- 4 plakjes gerookte zalm- 8 houten satéstokjes- citroen limoen- 2 venkelknollen- vloeibare margarine- peper en zout- scheutje room
1 Verdeel de kabeljauw in 12 gelijke vierkante stukken. Snij de preistengel half door in de lengte. Neem 8 preilaagjes en snij ze op de breedte van de visblokjes. Blancheer.
2 Wikkel 8 stukken vis in een preireepje en. doe er eventueel een strikje rond met een geblancheerd lang reepje preigroen.
3 Wikkel de overige 4 stukken vis in de gerookte zalm. Steek twee houten satéstokjes door: een stukje vis in prei, schijfje citroen en limoen, stukje vis in zalm, citrusschijfjes en een stukje vis in prei.
4 Bestrijk de brochettes met een penseel met vloeibare margarine en bak ze in een pan, onder een grill of op een zachte barbecue.
5 Snij de venkel in stukjes. Stoof in margarine gaar, zonder te kleuren, onder gesloten deksel en doe er eventueel een weinig water bij.
6 Breng de venkel op smaak met peper, zout, fijngesnipperd venkelgroen en een scheutje room
7 Serveer de brochettes met de gesmolten venkel en gekookte rijst of groene tagliatelle
|