Voor 4 personenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
4 sneden zuurdesembrood- 40 g verse fijne erwtjes- 30 g molsla- 20 g veldsla- 8 bladeren Trevise-sla- 8 champignons de Paris- 100 g linzenscheuten- 1 eetlepel wijnazijn- 12 kwarteleitjes- 40 g noten- 1 eetlepel kervelpluksels
Voor de saus:
125 g yoghurt- 1 koffielepel mosterd- 0,5 dl wijnazijn- 0,5 dl olijfolie- 3 druppeltjes tabasc- peper en zout- margarine
1 Doe de yoghurt en de mosterd in een kom. Klop los en voeg de azijn toe.Voeg al kloppend de olijfolie in een straaltje toe. Daarna tabasco, peper en zout. Giet in een sauskommetje.
2 Snij het brood in driehoekjes. Verwarm wat margarine in een pan en bak het brood hierin goudbruin.
3 Doe de erwtjes 10 minuten in kokend water. Lek uit en fris op.
4 Reinig de 3 soorten sla. Reinig de champignons en snij in schijfjes.
5 Verdeel de slasoorten en de erwtjes over vier borden. Leg in het midden een nestje linzenscheuten en omring met champignonstukjes.
6 Kook een liter water met azijn. Voeg geen zout toe!
7 Breek de eitjes in een bord. Laat ze voorzichtig in het bijna kokende water glijden. Pocheer 1 minuut. Haal uit het water en schik op het slaatje.
|