1/2 liter witte wijn 4 personen- 400 g gevogeltelevertjes- margarine- peper en zout- 50 g verse spinaziexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 10 gepelde walnoten- 50 g waterkers- 2 renetappels- 1 koffielepel kaneel- 1 eetlepel Balsamicoazijn- 1 theelepel mosterd- 2 eetlepels notenolie- scheutje porto
1 Breng de witte wijn aan de kook. Pocheer de levertjes 3 minuten. Lek uit.
2 Bak de levertjes goudbruin in een pan met dikke bodem met margarine. Bak de levertjes tot ze "à point" zijn. Kruid met peper en zout.
3 Was de spinazie en waterkers en lek uit.
4 Snij de appels in kleine blokjes, bak ze in margarine en bestrooi bij het einde van het bakken met kaneel.
5 Maak een vinaigrette met azijn, mosterd, port, notenolie, peper en zout.
6 Schik de spinaziebladeren langs de randen van de kommetjes.
7 Leg wat veldsla,middenin en overgiet met een beetje vinaigrette.
8 Schik de gebakken appels op de veldsla.
9 Leg de gevogeltelevertjes in het midden van de kommetjes.
|