Voor 4 personenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
800 g varkensgebraad- 1 theelepel korianderpoeder- 1 theelepel komijnpoeder- 1 snuifje gemberpoeder- 1 snuifje kaneel- 1 snuifje muskaatnoot- 1 koffielepel paprika- peper en zout- 2 limoenen- margarine- 1 eetlepel water- 1 eetlepel limoen marmelade
1 Snij het vlees in middelgrote blokjes (zodat het vlees ook binnenin
goed doorbakken zal zijn). Doe het vlees in een kom en meng het met alle specerijen. Kruid met peper en zout.
2 Pers één limoen en giet het sap over het vlees. Meng goed en laat een uur marineren.
3 Prik het vlees op spiesjes. Bestrijk ze met behulp van een penseel in met vloeibare margarine. Rooster ze gaar op de barbecue. Snij de tweede limoen in de lengte in 8 partjes. Versier de spiesjes met de
limoenpartjes.
4 Serveer bij dit gerecht wilde of volle rijst.
|