Voor 4 personenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
. 1 frisésla- 2 tomaten- 100 g groene boontjes- 2 stronkjes witloof
Voor de dressing:
. 100 g zure room- 1 dl sinaasappelsap-1 scheut witte wijnazijn- 4 eetlepels acaciahoning
Voor de vinaigrette:
. 1 koffielepel mosterd- 1 eetlepel wijnazijn- 2 eetlepels olijfolie- peper en zout- 50 g pijnboompitten- 4 enkele parelhoenborsten- margarine- curry- 50 g kervel of preischeuten
1 Was de frisésla en haal er de witte nerven uit.
2 Dompel de tomaten in kokend water en pel ze. Snij ze in 4 kwartjes, verwijder de pitjes en snij in reepjes.
3 Kook de boontjes krokant beetgaar en koel ze direct af in ijswater.
4 Was het witloof en snij het in dunne reepjes.
5 Voor de dressing: leng de zure room aan met sinaasappelsap, wijnazijn en acacia honing. Kruid met peper en zout. De saus moet dik zijn.
6 Voor de vinaigrette: meng mosterd, azijn en olie. Breng op smaak met peper en zout.
7 Rooster de pijnboompitten mooi bruin.
8 Snij de parelhoen borsten in 3 plakjes. Kruid met peper, zout en curry. Bak ze goudbruin in wat margarine.
9 Meng voorzichtig de tomaten, de boontjes en het witloof. Kruid met peper en zout. Sprenkel er de vinaigrette over. Leg in het midden van de borden.
10 Meng de sla met wat vinaigrette kruid met peper en zout, en schik bovenop de groenten.
11 Lepel de dressing over de sla.
12 Leg het warme parelhoen er schuin op. Versier met de gewassen kervelpluksels of preischeuten en de pijnboompitten.
|