Voor 4 personen:
1 kg stoofvlees extra- 1 l rode wijn- 4 eetlepels uienringen- ½ kg wortelschijfjes- olie- tijm- zout- laurier- peperbollen, 2 teentjes knoflook- 4 eetlepels gehakte peterselie- maïsbloem
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Marineer de dag voordien de stukken vlees in een mengsel van rode wijn, ui, tijm, laurier, peper en knoflook. Laat het vlees uitlekken. Bak het stoofvlees met de uienringen en de knoflook aan in de hete olie. Leng de vleesjus aan met de marinade. Ga kruidig na en laat verder sudderen. Voeg de wortelen toe als het vlees halfgaar is en laat ze meestoven. Bind de saus met een weinig bloem. Bestrooi met peterseliesnippers.
Serveertip:
Voeg de peterseliesnippers op het laatste moment toe, zodat de verse smaak goed tot uiting komt.
|