Voor 4 personen:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Bestrooi een ontbeende lamsschouder van 800 g met 2 eetlepels gehakte kervel en verdeel er 2 teentjes
knoflook in flinterdunne plakjes over. Rol op en bind, stevig vast. Leg het gebraad in een ovenschaal, kruid het met peper en zout, beleg het met 50 g boter vlokjes. Zet het 30 minuten in de oven op 210°C. Hou het warm in aluminiumfolie. Giet de braadjus weg en déglaceer de schaal met 1 eetlepel wijnazijn, 10 cl droge witte wijn en 25 cl kalfsfond. Laat tot de helft inkoken. Breng de saus op smaak met citroensap en werk ze af met 2 eetlepels gehakte kervel. Snij het gebraad in plakken. Bestrooi het met wat verkruimelde zoute chips en nappeer het met de hete saus.
Geef er een trio van gestoomde groenten bij: doperwtjes, groene asperges en aardappelen
|