Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Vermeng 40 g zachte boter met het sap van 1 sinaasappel. Bestrijk er een varkensgebraad van 600 g mee. Zet het ongeveer 30 minuten in de oven op 200°C. Bedruip het tussendoor een paar keer met de braadjus. Snij de schil van 1 onbehandelde sinaasappel in fijne reepjes. Doe ze in een pannetje met 2 eetlepels water en 3 klontjes suiker. Laat zacht koken tot alle water verdampt is. Leg de schilletjes op het gebraad. Laat het nog 15minuten in de oven staan. Doe ondertussen 300 g groene linzen, 1 wortel in
plakjes, 1 ui met een kruidnagel in geprikt, 1 kruidentuiltje, 100 g spek blokjes en 1 teentje knoflook in een pan met 1 l water. Kruid met peper. Dek af en laat 40 minuten zacht koken. Schep er 2 eetlepels sterke mosterd en 20 g boter door. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Serveer bij het gebraad.
N.B.
Een gerecht dat de stevige winterkeuken alle eer aandoet. Lekker met (gebakken) aardappelen.
|