Voor 8 personen: Voorbereiding:
15 minuten'
Bereiding: 75 minutenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1.5 kg lamsvlees (halsstuk, in stukken)- 3 gekonfijte citroenen- 2 uien- 1 kg peultjes (of sperziebonen)- 3 eetlepels olijfolie- 1 dl vleesbouillon - 1 theelepel gemberpoeder 1 mespunt kurkuma- 1 kruidentuiltje(van verse gladde peterselie of koriander peper en zout
Snij de uien in ringen. Kruid het lamsvlees met peper en zout, de gember en de kurkuma. Verhit de olie. Bak het vlees kort rondom aan op een hevig vuur. Voeg er ge uiringen aan toe. Bak nog een paar minuten. Voeg er het kruiden tuiltje en de bouillon aan toe. Dek af en,laat ongeveer 1 tot 1 1/2 uur op een héél zacht vuur (of in een oven op 150°C) stoven. Controleer geregeld of er nog genoeg vloeistof in de pan is. Doe er eventueel nog een kopje bouillon bij. Blancheer de peultjes(of de sperziebonen) 3 minuten in ,gezouten water: Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken. Snij de gekonfijte citroenen in partjes. Doe de groenten en de citroenen bij het vlees. Laat, zonder deksel, nog 10 minuten goed doorwarmen. Neem het kruidentuiltje weg.
Serveer goed heet.
Lekker met rijst of couscous.
|