Met tonijn en komkommer. Snel klaar en super gemakkelijk.
Om torentjes te maken die ook op het bord mooi blijven ogen, neemt u best geen te hoge uitsteekvormpjes.
Voor 8 personen:
Snij 2 geschilde komkommers in miniblokjes. Dep ze goed droog met keukenpapier. Besprenkel ze met het sap van 1 groene citroen en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Snij 400 g tonijnfilet in miniblokjes. Vermeng ze met 1 geplet knoflookteentje, 6 fijn gesneden lente-uitjes, 2 eetlepels olijfolie, het sap van 1 groene citroen, 2 eetlepels sojasaus, peper en zout. Zet beide bereidingen 1 uur in de koelkast. Laat ze wat uitlekken. Schep ze, in laagjes, in uitsteekvormpjes. Druk goed aan en druk de taartjes dan met de rugkant van een lepel meteen op de borden. Werk af met een partje citroen en een plukje peterselie.
Serveer met stokbrood.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|