Voor 8 personen:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 15 minuten
8 kalfsmedaillons- 2 eetlepels geklaarde boter- 2 eetlepel olie- peper en zout.
SAUS:
500 g veenbessen (eventueel diepvries)- 2 dl ciderazijn- 2 dl water- 250 g fijne suiker- 1 stokje kaneel- 1 cm verse gemberwortel- 1 mespunt pimentpoeder- 1 koffielepel maïszetmeel (eventueel)
GARNITUUR:
8 dikke, vastkokende aardappelen- geklaarde boter- 1 truffel uit blik
Schil de gemberwortel. Doe de veenbessen in een pannetje met de azijn en het water. Verwarm tot tegen de kook aan. Doe er de suiker, kaneelstokje en gemberwortel bij. Laat 15 tot 20 minuten zacht koken. Neem kaneel en gemberwortel weg. Bind (eventueel) met het maïszetmeel. Kruid naar smaak bij met pimentpoeder. Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Laat ze wat afkoelen. Snij ze in plakjes. Bak ze goudbruin in geklaarde boter. Bak de kalfsmedaillons 4 tot 6 minuten aan elke kant in de geklaarde boter. Kruid ze met peper en zout.
Lepel wat warme saus op de borden. Leg er de medaillons en wat aardappelplakjes bij.
Werk af met flinterdunne plakjes truffel.
N.B.
In plaats van kalfsmedaillons kunt u ook reebiefstukjes nemen.
|