Voor 4 personen:
8 kleine tongfilets (ong. 250 g in het totaal)- 700 g groene asperges- 1 e- 20 g gemalen parmezaan- 20 g maïszetmeel- 4 eetlepels olijfolie extra vierge- 10 g boter- 1 eetlepel citroensap- 1 koffielepel roze peperbessen- muskaatnoot- zout
1 Maak de asperges schoon. Kook ze 5 tot 6 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken, 2 Zet een zestal aspergepunten aan de kant. Pureer de rest van de asperges in de keukenrobot. Vermeng de aspergepuree met het ei, het maïszetmeel en de parmezaan. Breng op smaak met zout en muskaatnoot. 3 Beboter zes bakringetjes. Zet in elk ringetje 2 visfilets rechtop tegen de wand aan. Druk ze goed aan. Vul de vormpjes verder met de aspergepuree. Druk de bovenkant opnieuw goed aan met de bolle kant van een lepel. 4. Zet de vormpjes in een groot bakblik. Zet het bakblik in een warmwaterbad (tegen het kookpunt aan) 35 minuten in de oven, op 180°C. 5. Klop de olijfolie op met het citroensap. Doe er vervolgens de uitgelekte roze peperbessen en een snuifje zout bij. 6. Laat de flans wat afkoelen en ontvorm ze vervolgens rechtstreeks op de borden. Werk ze af met de apart gehouden aspergepunten en lepel er wat vinaigrette bij.
|