Voor 4 personen:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Dit hebt u nodig:
- 1 bussel witte asperges- 2 eetlepels citroensap - 1 ui 100 g zuring- 30 g boter - maïsolie -1 afgestreken eetlepel vloeiende bloem - 1 eidooier- 1 dl room- 50 g verse kervel- peper uit de molen en zout
1. Schil de asperges, snij het harde stukje,onderaan de stengels weg.
2. Trek vier asperges met een dunschiller tot net onder de zachte punt in fijne slierten en zet ze even aan de kant.
3. Snij de andere asperges in stukken. Kook ze gaar in 1 l water met het citroensap en een snuifje zout. Giet af en bewaar het kookvocht..
4. Stoof de fijn gesneden ui en de zuring aan in de boter. Strooi er de bloem bij. Roer goed om. Schenk er het kookwater van de asperges bij. Laat 5 minuten koken.
5.Doe er de asperges en de kervel bij. Mix de soep. Breng ze weer tot tegen de kook aan.
6.Klopde eidooier in een soepterrine los met de room. Giet er, terwijl u flink klopt met een garde, wat van de soep bij. Roer er geleidelijk de rest van de soep door.
7. Bak de aspergeslierten een paar minuten in veel olie, tot ze krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
8. Verdeel de hete soep over diepe borden. Werk af met de gebakken asperges.
Serveer goed heet.
|