Voor 6 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
500 gaardbeien- 60 g gepelde pistaches- 4 eetlepels water- 80 g fijne suiker- 100 g bloemsuiker- 5 eidooiers- 4 dl slagroom- 1 pakje vanillesuiker- vetstof voor de bakplaat
1. Rooster de pistaches in een pan met antiaanbaklaag. Verwarm de fijne suiker met het water tot hij lichtjes karameliseert (roer niet om!). Roer er de pistaches door. Schep ze op een ingevette bakplaat en laat afkoelen. Stort ze dan op een werkvlak en hak ze grof.
2. Pureer de aardbeien met 30 g bloemsuiker. Klop in een warmwaterbad de eidooiers en de rest van de bloemsuiker tot het mengsel als een dik lint van de klopper afloopt. Zet van het vuur en klop nog
5 minuten stevig op.
3. Klop de room stijf met de vanillesuiker. Voeg achtereenvolgens de aardbeienpuree, de pistaches en de slagroom bij de crème.
4. Bekleed een 20 cm lange vorm met plasticfolie en schénk er de crème in. Dek af met plasticfolie en laat opstijven in de diepvriezer.
5. Serveer in duimdikke plakken, eventueel met verse aardbeien en halfopgeklopte room.
|