80 cl volle melk xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
8 eierdooiers
200 g fijne suiker
1 stokje vanille
60 g praliné chocolade
2 eetlepels cacaopoeder
2 eetlepels oranjebloesemwater
Verwarm de oven voor op 160°C. Zet er een grote, ondiepe schaal gevuld met heet water in de oven.
1. vanillepudding
Breng 20 cl melk aan de kook met het uitgeschraapte merg van het vanillestokje. Klop 2 eierdooiers wit schuimig met 60 g suiker. Giet er de kokendhete vanillemelk bij. Roer voortdurend. Verdeel over vuurvaste kommetjes.
2. karamelpudding:
Laat 80 g suiker smelten in 1 eetlepel water. Laat op een zacht vuur staan, tot de suiker lichtjes karameliseert. Laat 5 minuten afkoelen. Breng 20 cl melk aan de kook. Schenk de melk bij de karamel en roer tot deze volledig opgelost is. Klop 2 dooiers witschuimig; Schenk de hete karamelmelk bij de dooiers, roer voortdurend. Verdeel over vuurvaste kommetjes.
3.praliné pudding:
Breek de chocolade in stukjes. Laat ze smelten in 20 cl hete melk. Klop 2 dooiers witschuimig met het cacaopoeder. Schenk de hete chocolademelk bij de eieren. Roer voortdurend. Verdeel over vuurvaste kommetjes.
4.oranjebloesempudding:
Breng 20 cl melk aan de kook met het oranjebloesemwater. Klop
2 dooiers witschuimig met 60 g suiker. Schenk er de kokendhete melk bij, roer voortdurend. Verdeel over vuurvaste kommetjes.
Zet de kommetjes 20 minuten in het warmwaterbad in de oven. Laat ze afkoelen op kamertemperatuur. Bewaar ze vervolgens in de koelkast.
|