Voor 4 personen:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor de flensjes: 120 g bloem- 2 eieren- zout- 30 g fijne suiker- ¼ l melk- vetstof om te bakken.
Voor het garnituur: 500 g aardbeien- ½ onbehandelde limoen- 2 eetlepels sinaasappellikeur (Cointreau, Grand Marnier)- 100 g zachte boter- 60 g bloemsuiker+ bloemsuiker om af te werken.
1. Roer een glad beslag met de opgegeven ingrediënten. Laat het 30 minuten rusten.
2. Hou 8 mooie aardbeien met steeltje apart. Snij de helft van de overgebleven aardbeien in stukjes. Pureer de andere helft. Vermeng de puree met de likeur, het limoensap en de schil. Roer de boter met de bloemsuiker romig en doe ze erbij.
3. Bak acht flensjes. Bestrijk ze met aardbeienroom en schep op één helft de gesneden aardbeien. Vouw de flensjes dicht en dan nog eens dubbel.
4. Schik ze op vuurvaste borden en zet ze 2 tot 4 minuten onder de hete grill. Werk af met bloemsuiker en een aardbei. Serveer meteen.
|