Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
-4 pruimtomaten - 2 knoflookteentjes -1 gedroogde chilipeper - 2 el kappertjes - 3 el zwarte olijven 3 el rucola -320 g spaghetti - 3 el olijfolie extra vergine - zeezout en peper
Bereiding:
Halveer de tomaten. Knijp het sap en de pitjes eruit en hak het vruchtvlees grof.
Pel de knoflook en plet de teentjes met wat zeezout.
Verkruimel de chilipeper. Spoel de kappertjes af en ontpit de olijven.
Hak de rucola grof.
Meng de tomaten met alle ingrediënten behalve de rucola. Breng alles royaal op smaak met zout en peper, schep de olijfolie erdoor en laat 30 minuten staan. Kook de spaghetti al dente. Laat de pasta uitlekken en schep hem door de tomaten. Meng nu de rucola erdoor. .
Sprenkel er voor het serveren olijfolie over.
|