Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    loek_1934
    blog.seniorennet.be/loek_19
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    durbuy
    blog.seniorennet.be/durbuy
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    walter
    blog.seniorennet.be/walter
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    30-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti, tomaat en rucola
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    -4 pruimtomaten - 2 knoflookteentjes -1 gedroogde chilipeper - 2 el kappertjes - 3 el zwarte olijven – 3 el rucola -320 g spaghetti - 3 el olijfolie extra vergine - zeezout en peper

     

    Bereiding:

     

    Halveer de tomaten. Knijp het sap en de pitjes eruit en hak het vruchtvlees grof.

    Pel de knoflook en plet de teentjes met wat zeezout.

    Verkruimel de chilipeper. Spoel de kappertjes af en ontpit de olijven.

    Hak de rucola grof.

    Meng de tomaten met alle ingrediënten behalve de rucola. Breng alles royaal op smaak met zout en peper, schep de olijfolie erdoor en laat 30 minuten staan. Kook de spaghetti al dente. Laat de pasta uitlekken en schep hem door de tomaten. Meng nu de rucola erdoor. .

    Sprenkel er voor het serveren olijfolie over.

    30-05-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mascarponetaart met aardbeien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 12 porties:

     

    Voor het deeg: 150 g bloem- 1/2 koffielepel geraspte citroenschil- 60 g fijne suiker- 1 pakje vanillesuiker- 80 g zachte boter- 30 g amandelpoeder- 1 ei- 1 eetlepel koud water

     

    Voor de vulling: 250 g mascarpone- 200 g volle yoghurt- 40 g suiker- 3 eetlepels citroensap- 3 blaadjes gelatine- 750 gaardbeien- 3 eetlepels aardbeienconfituur

    En verder: vetstof en bloem voor de vorm

    1. Maak een kruimeldeeg met de opgegeven ingrediënten. Rol het in plasticolie en zet het 2 uur in de koelkast. Beboter de vorm, bestuif hem met bloem en zet hem ook in de koelkast.    .

    2. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en schik het in de vorm. Prik de bodem in met een vork. Leg er bakpapier en bonen op en bak hem 10 minuten in het midden van de oven.

    3. Laat de taartbodem zonder bakpapier 5 minuten bijkleuren. Ontvorm en laat afkoelen op een tooster. Klop de mascarpone met de yoghurt en de suiker. Week de gelatine in koud water, knijp hem uit en los hem op in het warme citroensap. Roer hem door de kaasmix.

    4. Schep de crème in de taart en strijk hem glad met een spatel. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

    5. Halveer de aardbeien. Schik ze op de taart. Verwarm de confituur tot hij vloeibaar is. Schenk hem over de aardbeien.

    30-05-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abrikozenchutney
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Abrikozenchutney lekker bij koud gebraad en brood.

     

    Voor ongeveer 1 liter:

     Snij 1 kg verse abrikozen in stukken en doe ze in een pan met 3 dl ciderazijn, 1 gesnipperd rood pepertje (zonder zaadjes), 125 g sultanarozijnen, 1 gesnipperde ui, 2 geperste knoflookteentjes en 30 g geraspte gemberwortel. Een afgestreken eetlepel zout mag er ook nog bij. Laat ongeveer 30 minuten onafgedekt sudderen, tot fruit en groenten lekker zacht zijn. Voeg er 350 g fijne suiker aan toe. Laat nog 20 tot 30 minuten inkoken. Verdeel over 3 of 4 schone bokaaltjes met schroefdeksel en sluit ze meteen. Laat een maand staan alvorens te gebruiken.

    Bewaartip: Op een koele en donkere plek blijft deze chutney zowat 6 maanden goed.

    30-05-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laagjestaart met aardbeien en amandelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 16 porties:

     

    Voor aardbeiengelei: . 300 g aardbeien- 1/4 l droge schuimwijn (of appelsap)- 1/2 onbehandelde citroen- 60 g fijne suiker- 6 blaadjes gelatine

    Voor de amandelgelei: 1/2 l melk- 125 g amandelpoeder- 100 g fijne suiker- 2 druppels amandelolie- 9 blaadjes gelatine

    En verder: 250 g verse room- 200 gaardbeien voor het garnituur

    1. Verwarm de melk met het amandel poeder, de suiker en de amandelolie. Laat 10 minuten trekken. Week de gelatine in koud water. Knijp hem uit en los hem op in de warme melk. Laat afkoelen in de koelkast.

    2. Pureer de aardbeien met de schuimwijn (of het appelsap) en druk de puree door een zeef. Doe er de suiker, de geraspte citroenschil en het citroensap bij. Week de gelatine, los hem op in 2 eetlepels warm water en roer door de aardbeien.

    3. Klop de room stijf en spatel hem door de afgekoelde maar nog niet opgesteven amandelgelei. Strijk de helft van het mengsel uit in een springvorm (van 28 cm diameter). Laat 15 minuten opstijven in de koelkast.

    4. Bedek met de helft van de aardbeiengelei. Laat weer 15 minuten opstijven. Strijk er de rest van de amandelgelei op uit. Laat opstijven. Bedek met de rest van de aardbeiengelei en werk af met halve aardbeien.

    5. Laat de taart opstijven in de koelkast (minstens 2 uur). Maak ze voor het serveren met een mes los van de vorm en schuif ze op een taartschaal.

    29-05-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flensjes met aardbeienroom.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    Voor de flensjes: 120 g bloem- 2 eieren- zout- 30 g fijne suiker- ¼ l melk- vetstof om te bakken.

    Voor het garnituur: 500 g aardbeien- ½ onbehandelde limoen- 2 eetlepels sinaasappellikeur (Cointreau, Grand Marnier)- 100 g zachte boter- 60 g bloemsuiker+ bloemsuiker om af te werken.

     

    1. Roer een glad beslag met de opgegeven ingrediënten. Laat het 30 minuten rusten.

    2. Hou 8 mooie aardbeien met steeltje apart. Snij de helft van de overgebleven aardbeien in stukjes. Pureer de andere helft. Vermeng de puree met de likeur, het limoensap en de schil. Roer de boter met de bloemsuiker romig en doe ze erbij.

    3. Bak acht flensjes. Bestrijk ze met aardbeienroom en schep op één helft de gesneden aardbeien. Vouw de flensjes dicht en dan nog eens dubbel.

    4. Schik ze op vuurvaste borden en zet ze 2 tot 4 minuten onder de hete grill. Werk af met bloemsuiker en een aardbei. Serveer meteen.

    29-05-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeientrifle.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

     

    750 g aardbeien- 2 eetlepels bloemsuiker- 200 g slagroom- 1 pakje vanillesuiker- 75 g amandelkoekjes (amaretti) of schuimpjes (baisers)- 6 eetlepels advocaat- verse munt om af te werken.

     

    Snij de aardbeien in kwartjes. Klop de room stijf met de vanillesuiker.

     

    Verkruimel de koekjes en verdeel ze over mooie glazen. Schep er achtereenvolgens de advocaat, de aardbeien en de slagroom op.

     

    Werk het dessert af met een plukje verse munt. Serveer licht gekoeld, maar niet ijskoud.

     

    N.B.:Voor een kinder dessert kunt u de advocaat door vanillepudding vervangen.

    27-05-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limoenparfait met aardbeien.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen:

     

    Voor de parfait: 2 eidooiers- 50 g fijne suiker- 2 onbehandelde limoenen- 40 ml limoensiroop- 300 g verse room- papieren cakevormpjes

    Voor de gekarameliseerde aardbeien: 800 g aardbeien- ½ l sinaasappelsap- geraspte schil van 1 onbehandelde sinaasappel- 120 g fijne suiker- 1 vanillestokje- 80 ml sinaasappellikeur (Cointreau, Grand Marnier)

    En verder: 100 g bruine suiker- verse munt.

     

    1.Klop de eidooiers met de suiker in een warmwaterbad tot de crème als een lint van de klopper afloopt. Roer er het limoensap, de geraspte limoenschil en de limoensiroop door.

    2.Neem de crème uit het warmwaterbad en bewerk hem met de mixer of keukenrobot tot hij volledig afgekoeld is (hij zal dan in volume ongeveer verdriedubbeld zijn). Klop de room stijf en spatel hem erdoor.

    3.Leg in 8 vormpjes een papieren vormpje. Verdeel er de crème over. Zet ze minstens 3 uur in de diepvriezer.

    4.Laat voor de karamel de suiker op een zacht vuur smelten (niet roeren). Blus met het sinaasappelsap en roer pas dan om.

    5.Doe er de geraspte sinaasappelschil en het merg uit het vanillestokje bij. Laat ongeveer 30 minuten zachtjes inkoken, tot een dik vloeibare stroop. Laat wat afkoelen en voeg de sinaasappellikeur toe. Halveer de aardbeien en schep ze door de karamel.

    6.Ontvorm de parfaits op vuurvaste bordjes. Neem voorzichtig het papieren vormpje weg. Bestrooi ze met bruine suiker. Laat de suiker smelten onder de salamander (of met de gasbrander).

    7.Schep er de gekarameliseerde aardbeien bij. Werk af met een plukje verse munt.

    Serveer meteen.

    27-05-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeiengelei met vanillesaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:


    750 g aardbeien- 200 ml zwarte-bessenlikeur (cassis)- 8 blaadjes gelatine- sap van 1 limoen- 1 tot 2 eetlepels bloemsuiker.

    Voor de vanillesaus: 2 vanillestokjes- 6 dl melk- 1 kleine eetlepel maïszetmeel- 2 eidooiers- 400 g verse room- 40 g fijne suiker- 2 pakjes vanillesuiker- snuifje zout.

    Om af te werken: 250 g aardbeien- 1 flinke eerlepel bloemsuiker.

     

     

    1.Week de gelatine in koud water. Pureer de aardbeien en druk ze door een zeef. Verwarm het limoensap en los er de uitgeknepen gelatine in op. Doe het met de suiker bij de aardbeienpuree.

    2.Leng de puree aan met bessenlikeur tot 7 dl vloeistof. Verdeel hem over kopjes en laat hem opstijven in de koelkast.

    3.Snij de vanillestokjes open en schraap het merg eruit. Doe het bij de melk en breng ze langzaam aan de kook.

    4.Klop de eidooiers los met het maïszetmeel, de suiker en de vanillesuiker. Doe er de room bij. Schenk het mengsel al roerend bij de kokende melk en laat indikken. Laat de saus afkoelen (roer af en toe om, zodat er geen vel op komt).

    5.Schep een laagje saus op de aardbeiengelei. Werk af met gezeefde bloemsuiker en aardbeien.


     

    26-05-2006 om 16:25 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienmousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

     

    250 g aardbeien- 100 g fijne suiker- 1 eetlepel limoensap- 3 blaadjes gelatine- 200 g verse room- enkele aardbeien voor de afwerking.

     

    Pureer de aardbeien met de suiker en het limoensap. Week de gelatine in koud water, knijp hem uit en los hem op in 2 eetlepels warm water. Vermeng hem met de aardbeienpuree. Laat een kwartiertje opstijven.

     

    Klop de room stijf en spatel hem luchtig door het mengsel. Verdeel de mousse over kommetjes en kopjes. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Werk af met een halve aardbei.

    26-05-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienlikeur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 1 liter:


    1 kg aardbeien. 150 g witte kandijsuiker. 1 liter Wodka

     

    1. Snij de aardbeien in stukjes. Doe ze met de suiker en de wodka in een schone bokaal. Sluit hermetisch en zet de bokaal 3 weken koel en droog weg.

    2. Zeef dan de drank twee keer: eerst door een vergiet en dan door een fijne puntzeef.

    3. Vul hoge glazen voor 1/3 met aardbeienlikeur en leng verder aan met goed gekoelde droge schuimwijn.

    26-05-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienparfait met pistaches
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

     

    500 gaardbeien- 60 g gepelde pistaches- 4 eetlepels water- 80 g fijne suiker- 100 g bloemsuiker- 5 eidooiers- 4 dl slagroom- 1 pakje vanillesuiker- vetstof voor de bakplaat

    1. Rooster de pistaches in een pan met antiaanbaklaag. Verwarm de fijne suiker met het water tot hij lichtjes karameliseert (roer niet om!). Roer er de pistaches door. Schep ze op een ingevette bakplaat en laat afkoelen. Stort ze dan op een werkvlak en hak ze grof.

    2. Pureer de aardbeien met 30 g bloemsuiker. Klop in een warmwaterbad de eidooiers en de rest van de bloemsuiker tot het mengsel als een dik lint van de klopper afloopt. Zet van het vuur en klop nog

    5 minuten stevig op.

    3. Klop de room stijf met de vanillesuiker. Voeg achtereenvolgens de aardbeienpuree, de pistaches en de slagroom bij de crème.

    4. Bekleed een 20 cm lange vorm met plasticfolie en schénk er de crème in. Dek af met plasticfolie en laat opstijven in de diepvriezer.

    5. Serveer in duimdikke plakken, eventueel met verse aardbeien en halfopgeklopte room.

     

    25-05-2006 om 16:48 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biscuitrol met aardbeiencrème.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 12 porties:

     

    Voor de biscuit: 4 eieren- 2eetlepels lauw water- 125 g fijne suiker- 1 pakje vanillesuiker- 125 g bloem- 20 g cacaopoeder.

    Voor de crème: 400 g aardbeien- 400 g Griekse yoghurt- 70 g bloemsuiker- 6 blaadjes gelatine- 2 dl slagroom- 1 pakje vanillesuiker- bloemsuiker en aardbeien om af te werken.

     

     

    1.Klop de eieren wit schuimig met het water. Klop er de suiker en de vanillesuiker door. Hef er de bloem met het cacaopoeder onder.

    2.Strijk het deeg dun uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de biscuit 12 to 15 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.

    3.Leg een vochtige keukenhanddoek over de biscuit en daarop een grote snijplank. Keer het geheel om. Haal voorzichtig bakplaat en bakpapier weg. Rol de biscuit en de handdoek samen op. Laat zo afkoelen.

    4.Week de gelatine in koud water. Snij de aardbeien in stukjes. Pureer de helft en vermeng met de yoghurt en de bloemsuiker. Knijp de gelatine uit, los hem op in enkele lepels warm water en roer hem door de puree. Zet koel weg tot de crème begint op te stijven.

    5.Klop de room stijf met de vanillesuiker en spatel hem door de aardbeienpuree. Voeg de stukjes aardbei toe.

    6.Rol de biscuit voorzichtig open. En bestrijk hem met crème. Rol hem zonder doek weer op. Zet hem minstens 2 uur in de koelkast.

    7.Werk de biscuitrol voor het serveren af met bloemsuiker en aardbeien.

     

    N.B.:Zonder cacao kan het ook. En de yoghurt kunt u vervangen door volle verse kaas, die u eerst een paar uur hebt laten uitlekken in een vergiet.

    25-05-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienweetjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Laat aardbeien niet in water liggen, maar spoel ze in een vergiet onder een zachte straal koud water. Laat ze goed uitlekken of dep ze droog met keukenpapier.

     

    Nog beter is het als u ze niet spoelt, maar alleen afdeppen met vochtig keukenpapier.

     

    Haal de steeltjes er pas af nadat de aardbeien schoongemaakt zijn(eventueel met een puntig mesjes.

     

    Als u aardbeien wilt invriezen, legt u  ze naast elkaar op een plaat en laat ze zo bevriezen. Nadien kunt u ze dan in een plastic zak of doos verpakken.

    25-05-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met lavendelvinaigrette.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    2 kg witte of paarse asperges- 4 sjalotten- 2 eetlepels citroensap- zout

     

    Voor de vinaigrette:

     

    4 eetlepels zonnebloemolie- 2 eetlepels olijfolie- 125 ml droge witte wijn- 1 onbehandelde limoen- 1 bosje verse bieslook- 4 takjes lavendel- 4 takjes gladde peterselie- suiker- peper uit de molen.

     

    1.Schil de asperges. Snij het harde uiteinde van de stengels weg. Kook de asperges 10 tot 15 minuten in ruim water, met het citroensap, een snuifje suiker en zout.

    2.Pel de sjalotjes, snipper ze fijn. Spoel de limoen, rasp de schil fijn en pers het vruchtvlees uit. Hak de bieslook, de lavendelblaadjes en de peterselie fijn.

    3.Vermeng de olie met de witte wijn en het limoensap. Voeg er de geraspte limoenschil, de tuinkruiden en de lavendel aan toe. Breng verder op smaak met suiker, peper en zout. Overgiet de asperges met de vinaigrette.

    4.Serveer lauw. Lekker met lamskoteletjes en gebakken krieltjes.

    23-05-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met kalfsschnitzels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1 kg witte en 1 kg groene asperges- 2 eetlepels citroensap- 2 eetlepels fijne suiker- zout.

     

    Voor de schnitzels:

    4 dunne kalfslapjes- 1 ei- 2 eetlepels melk- 80 g bloem- 80 g broodkruim (of paneermeel)- 80 g boter- 6 plakjes bacon- ½ bosje verse salie- 30 g pijnboompitten- peper uit de molen.

     

    1.Schil de asperges, snij het harde stukje onderaan de stengels weg.

    2.Vul een grote kookpan met water en breng aan de kook met het citroensap, de suiker en een snuifje zout. Kook de witte asperges 15 tot 20 minuten, de groene 10 minuten.

    3.Leg de kalfslapjes tussen twee vellen huishoudfolie en sla ze goed plat met behulp van een houten hamertje.

    4.Klop het ei los met de melk. Kruid het vlees met peper en zout. Wentel het achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en het broodkruim. Bak de schnitzels 10 minuten in de helft van de boter. Hou ze warm onder aluminiumfolie.

    5.Snij de bacon in reepjes. Bak ze knapperig in dezelfde pan. Doe er de blaadjes salie en de pijnboompitten bij

    6.Voeg er de rest van de boter aan toe. Verwarm tot de boter schuimt.

    7.Giet de asperges af. Serveer ze met de schnitzels op een bord en lepel er de salieboter over. Dien op, met krieltjes bijvoorbeeld.

    23-05-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelsalade met groene asperges en ham.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    600 g krieltjes- 1 kg groene asperges- 120 g gerookte ham, gesnipperd- 80 g daslook (eventueel te vervangen door een handvol bieslook  en enkele teentjes verse knoflook)- 1 theelepel bouillonpoeder- 4 eetlepels wittewijnazijn- 2 eetlepels graanmosterd- 6 eetlepels slaolie- 3 eetlepels pompoenpitten- suiker- peper uit de molen en zout.

     

    -Boen de krieltjes goed schoon. Kook ze 15 minuten in gezouten water. Laat ze afkoelen en pel ze.

    -Maak de asperges schoon, snij de harde stukjes onderaan de stengels weg. Snij ze in stukken. Kook ze 5 minuten in gezouten water. Giet af en bewaar het kookvocht.

    -Meet 125 ml aspergekookvocht af en los er het bouillonpoeder in op. Doe er de wijnazijn en de mosterd bij. Roer goed glad.

    -Snij de aardappelen in plakjes. Vermeng ze met de dressing. Zet een half uur koel weg.

    -Spoel de daslook, snij de bladeren in fijne reepjes. Doe de daslook met de asperges en de slaolie bij de aardappelen. Schep om.

    -Rooster de pompoenpitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Strooi ze over de salade.

    -Werk af met de hamsnippers. Serveer licht gekoeld maan niet ijskoud.

    22-05-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met eieren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    600 g  groene aspergepunten-
    3 hard gekookte eieren- 3 eetlepels olijfolie1 theelepel balsamico-azijn- verse bieslook- zout en gemalen zwarte peper


    Kook de eieren van tevoren hard door ze op de eierhouder in het onderste stoombakje te plaatsen. Plaats het deksel en laat ze in 12-15 min gaar worden. Laat ze afkoelen in koud water. Pel ze en scheid het eiwit van het eigeel.

    Snijd de punten van de asperges en plaats ze in de 2 stoombakjes. Zorg dat er ruimte tussen de asperges is zodat de stoom kan circuleren. Plaats het deksel en laat de asperges in 10-15 min zacht worden, de kooktijd hangt af van de dikte en de versheid van de asperges. Regelmatig controleren om te voorkomen dat de aspergepunten te gaar worden. '

    Maak een sausje van de olijfolie, de balsamico-azijn en zout en peper. Verdeel de asperges over 6 borden, giet er het sausje overheen en strooi het fijngehakte eiwit en eigeel er overheen. Versieren met enkele sprietjes bieslook.

    Warm serveren.

    21-05-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghettisalade met mozzarella
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    Ingrediënten:

     

    ca.300 g spaghetti -zouten peper -4 el olijfolie – 150 g rode sla, in stukjes

    - 30 g basilicumblaadjes,in stukjes -200 g mozzarella, in blokjes – 10 gedroogde tomaten, in reepjes – 100 g zwarte olijven, ontpit en in stukjes – 1/2  el citroensap

     

    Bereiding:

    Kook de spaghetti in ruim kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Laat uitlekken, spoel af met koud water en opnieuw goed uitlekken. Schenk dan direct de olijfolie erover.

    Meng intussen de rode sla met basilicum, mozzarella, tomaten en olijven. Schep de spaghetti erdoor en breng op smaak met zout, peper en citroensap.

    21-05-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met pepertjes en paddestoelen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    750 g groene asperges (liefst zo dun mogelijk)- 200 g shii-take- 1 rood chilipepertje- 1 kleine ui- 2 teentjes knoflook- 2 cm verse gemberwortel- 3 eetlepels olie- 6 eetlepels oestersaus- 1 eetlepel vissaus- 5 eetlepels rijstwijn- suiker- peper uit de molen en zout.


    Maak de asperges schoon, snij het harde stukje onderaan de stengels weg. Borstel de shii-take droog schoon. Spoel de pepertje, verwijder zorgvuldig de zaadjes en zaadlijsten. Snij het in fijne ringetjes. Pel de ui en de knoflook, schil de gemberwortel. Snij alles heel fijn.

    Roerbak de shii-take 1 minuut in de hete olie. Doe er de ui, knoflook en gember bij. Roerbak een halve minuut. Doe er de asperges bij. Roervak 1 minuut.

    Voeg er de oestersaus, de vissaus en de rijstwijn aan toe. Dek af en laat 10 minuten sudderen, tegen de kook aan.

    Breng op smaak met suiker, peper uit de molen en zout.

    Lekker bij basmatirijst.

    20-05-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergesoep met zuring
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    Dit hebt u nodig:

    - 1 bussel witte asperges- 2 eetlepels citroensap - 1 ui – 100 g zuring- 30 g boter - maïsolie -1 afgestreken eetlepel vloeiende bloem - 1 eidooier- 1 dl room- 50 g verse kervel- peper uit de molen en zout

     

    1. Schil de asperges, snij het harde stukje,onderaan de stengels weg.

    2. Trek vier asperges met een dunschiller tot net onder de zachte punt in fijne slierten en zet ze even aan de kant.

    3. Snij de andere asperges in stukken. Kook ze gaar in 1 l water met het citroensap en een snuifje zout. Giet af en bewaar het kookvocht..

    4. Stoof de fijn gesneden ui en de zuring aan in de boter. Strooi er de bloem bij. Roer goed om. Schenk er het kookwater van de asperges bij. Laat 5 minuten koken.

    5.Doe er de asperges en de kervel bij. Mix de soep. Breng ze weer tot tegen de kook aan.

    6.Klopde eidooier in een soepterrine los met de room. Giet er, terwijl u flink klopt met een garde, wat van de soep bij. Roer er geleidelijk de rest van de soep door.

    7. Bak de aspergeslierten een paar minuten in veel olie, tot ze krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

    8. Verdeel de hete soep over diepe borden. Werk af met de gebakken asperges.

    Serveer goed heet.

    20-05-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    dolfijntje54
    blog.seniorennet.be/dolfijn
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    engelen
    blog.seniorennet.be/engelen

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    martjuh
    blog.seniorennet.be/martjuh
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    2repman2cie
    blog.seniorennet.be/2repman
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    alfredlagarde
    blog.seniorennet.be/alfredl
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!