Voor 12 porties:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
3 vellen brickdeeg- 750 g aardbeien- 80 g boter- 3 eetlepels fijnesuiker- 30 g amandelschilfers- 250 g verse room- 2 eetlepels Sambuca (of pastis)- 1 theelepel bloemsuiker
1. Leg een vel deeg op een beboterde bakplaat. Bestrijk het met gesmolten boter, bestrooi het met 1 eetlepel suiker en 10 g amandelschilfers. Leg er een tweede vel bovenop, bestrijk ook dat met boter en strooi er suiker en amandelschilfers op. Doe hetzelfde met het derde vel.
2. Schik het deeg in een vuurvaste schaal en bak het ongeveer 10 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
3. Klop de room stijf en doe er de Sambuca bij. Schep hem in de vorm. Leg er de aardbeien op. Werk af met bloemsuiker.
|