VOOR 4 PERSONEN xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
600 g gekookte krieltjes. 500 g groene en/of witte asperges. 250 g gekookte of gerookte.ham . 5 dl groentebouillon bechamelsaus. boter. olie
1 pakje diepvrieskervel. citroensap
peper en zout
Breng de groentebouillon aan de kook. Doe er de krieltjes en de asperges in grote stukken bij. Laat 5 minuten zacht koken. Maak een bechamelsaus, maar met bouillon in plaats van melk. Roer er de kervel door. Breng de saus verder op smaak met citroensap, peper en. zout. Snij de ham in reepjes. Bak de krieltjes goudbruin in een mengsel van boter en olie. Doe er de asperges bij. Laat 1 minuut meebakken. Verdeel de groenten en de ham over de borden. Nappeer met de warme saus. Serveer meteen.
|