Voor 4 personen:
12 verse lasagnevellen- 500 g spinazie- 1 sjalot- 2 eieren- 250 g ricotta- 2 l groentebouillon- 200 g uien- 30 g boter- 1 eetlepel olijfolie- 2 eetlepels gehakte gladde peterselie- nootmuskaat- peper en zout
1. Laat diepvriesspinazie ontdooien en uitlekken. Stoof de groente kort in de olijfolie. 2. Vermeng, van het vuur, met de losgeklopte eieren, de sjalot en de ricotta. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. 3. Halveer de lasagnevellen. Schep op elk stuk een lepel vulling. Vouw toe en druk goed aan, zodat de vulling er niet uit kan. 4. Kook de ravioli 3 tot 4 minuten in de groentebouillon. Ze zijn gaar als ze komen bovendrijven. Schep ze uit de kookpan. Hou ze warm onder aluminiumfolie. 5. Snij de uien in ringen. Bak ze in de hete boter. 6. Verdeel de ravioli en de uien over de borden. Lepel er wat hete bouillon bij. Werk af met gehakte peterselie en dien op.
|