Men kan natuurlijk ook met andere vissoorten, zoals kabeljauw of zeewolf gebruiken.
Voor 4 personen: Snij 600 g gekruide wijtingfilets in stukjes. Doe ze in een ovenschaal met 2 eetlepels water en 2 eetlepels olie. Zet ze 10 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven. Leg op een rooster boven de vis de gehalveerde paprikas op hun snijkant. Maak een blonde roux met 25 g boter en 2 afgestreken eetlepels bloem. Leng aan met 2 dl melk. Laat indikken. Breng de saus op smaak met 1 koffielepel zoet paprikapoeder, citroensap, peper en zout. Fruit 1 gesnipperde ui en 2 geperste knoflookteentjes glazig in olijfolie. Vermeng met de vis en de saus. Vul er de paprika's mee. Zet nog een tiental minuten in de oven op 170°C. Lekker met rijst.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
U kunt de paprika's ook pellen voor u ze vult. Grill de schil dan tot ze zwartgeblakerd is en laat de paprika's afkoelen ,in een gesloten, plastic aak. De pel komt er dan makkelijk af.
|