Voor 3 personen:
360 g gepelde scampi- 400 g spitskool- 100 g peultjes (of diepvrieserwtjes)- 1 wortel- 1 rode ui- 1
teentje knoflook-2 eetlepels sinaasappelsap- 2 eetlepels mirin- 2 eetlepels lichte sojasaus- 1 eetlepel
sesamolie- 2 kaffirblaadjes (of 2 schijfjes limoen)- zout
1. Pel en hak de ui en de knoflook. Verwijder de zwarte darmdraad uit de scampi.
2. Snij de kaffirblaadjes in repen. Meng het sinaasappelsap met de mirin, sojasaus en sesamolie. Voeg de kaffir en de scampi toe. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
3. Snij de spitskool in fijne repen en haal de peultjes af. Snij de wortel in staafjes. Blancheer de kool en de wortel 30 seconden in zout water. Doe er de peultjes (of erwtjes) bij. Laat nog 30 seconden koken. Giet af en laat de groenten schrikken in koud water. Laat uitlekken.
4. Schep de scampi uit de marinade en vermeng de marinade met de groenten. Stoom de scampi of dep ze goed droog en rooster ze in de grillpan of op de tafelgrill. Schik ze op de lauwe groenten en serveer.
|