Voor 6 personen:
1 liter vetarme kippenbouillon- 2 preien- 3 aardappelen- 200 g doperwtjes (diepvries)- 4 eetlepels gezeefde tomaten- 2 teentjes knoflook- verse gemberwortel (2 cm)- 1 eetlepel olie- 2 eetlepels kerriepoeder- 3 eetlepels mangochutney- ½ l sojamelk- ½ citroen- zout -1 rode paprika- 2 groene chilipepertjes- 1 koffielepel versgehakte munt.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
-Maak de groenten schoon. Snij de prei in fijne ringen ( hou groen en wit apart) en de aardappelen in stukken. Pel en hak de knoflook, schil en rasp de gemberwortel.
-Stoof het preiwit, de knoflook en de gember kort aan in de olie. Doe er de aardappelen, tomatenpuree en het kerriepoeder bij. Schep goed om.
-Voeg de bouillon en de mangochutney toe. Dek af en laat 20 minuten zacht koken.
-Doe er de sojamelk bij en mix. Voeg vervolgens het groen van de prei en de doperwtjes toe. Breng op smaak met citroensap en zout en laat nog 5 minuten koken.
-Snij de paprika (zonder zaadjes of zaadlijsten) in blokjes, snipper de pepertjes (eveneens zonder zaadjes of zaadlijsten) heel fijn. Vermeng met de gekakte munt. Werk elke portie soep af met een lepeltje van deze mix.
|