Voor 5 personen:
125 g rijst- 400 g sojascheuten- 1 rijpe mango- 2 pompelmoezen- 2 lente-uitjes- 100 g ongezouten pindanoten- 2 blaadjes laurier- zout- 2 eetlepels vissaus- 2 eetlepels fijne suiker- 60 ml sinaasappelsap-60 ml limoensap- 1 eetlepel versgehakte korianderblaadjes- 1 koffielepel versgehakte muntblaadjes
1. Kook de rijst gaar in gezouten water.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
2. Blancheer de sojascheuten 1 tot 2 minuten in water met de laurier en een snufje zout. Laat ze schrikken in koud water.
3. Plet de pinda noten grof en rooster ze goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder extra vetstof'" toe te voegen.
4. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Schil de pompelmoezen en verdeel ze in partjes. Snipper de lente-uitjes fijn. Vermeng het fruit en de groenten met de rijst.
5. Roer een dressing met de opgegeven ingrediënten. Maak er de salade mee aan.
Laat 30 minuten trekken alvorens op te dienen.
|