Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
8 slibtongetjes- 12 cl melk- 2 bollen knoflook- 4 tomaten- 2 koffielepels xeresazijn- 4 el olijfolie peper en zout
Dompel de tomaten even onder in kokend water, pel ze, snij ze in vier en verwijder de pitten. Pureer ze in de keukenmachine (of met een staafmixer) en breng op smaak met zout, peper en xeresazijn. Maak de teentjes look los van elkaar, pel ze niet, maar blancheer ze gedurende een tweetal minuutjes in licht gezouten water. Spoel ze koud, pel de teentjes dan en doe ze opnieuw in vers licht gezouten kokend water. Kook gedurende 5 minuten. Spoel ze opnieuw koud, kook ze weer 5 minuten in vers gezouten water en herhaal dit nog een keer. Verwijder vervolgens de groene kern uit de teentjes en pureer ze in de keukenmachine of met een mixer. Warm de puree op in de melk, kruid met peper en zout en houd warm.
Kruid de slibtongetjes met peper en zout. Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de tongetjes in een viertal minuten aan beide zijden gaar.
Verdeel de tomatencoulis en lookcrème over 4 borden, leg de tongetjes erbij en serveer met een lichte salade.
|