Voor 6 personen:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1 plak kruimeldeeg- 600 g bosbessen- 1 bio citroen- 6 lepelkoekjes- 100 g fijne suiker- 1 eetlepel poedersuiker- 15 g boter voor de vorm.
-Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het deeg in een beboterde taartvorm. Druk de rand wat aan, snij overtollig deeg weg.
-Beleg de bodem met een vel bakpapier en een handvol gedroogde bonen. Bak de taart zo 15 minuten. Neem het bakpapier en de bonen weg.
- Spoel de citroen met heet water. Rasp de schil. Spoel de bessen, laat ze uitlekken. Verkruimel de koekjes. Strooi ze op de gebakken taartbodem.
- Leg er de bessen op. Bestrooi ze met de suiker en 1 eetlepel geraspte citroenschil. Bak de taart 20 minuten in het midden van de oven.
- Laat ze 10 minuten afkoelen alvorens te ontvormen op een rooster.
Werk de taart net voor het aansnijden af met gezeefde poedersuiker.
|