een hartvorm (circa 24 cm diameter) beboterd en met meel bepoederd- 5 eierdooiers en 5 eiwitten- 50 g marsepein in stukjes- 1 snufje zout- 3 eetlepels amandellikeur- 5 druppels amandelaroma- 80 g poedersuiker- 100 g suiker- 100 g bloem- zakje Backin bakpoeder- 100 g gemalen maanzaad- 100 g geraspte amandelen- 80 g zachte boter
Voor het glazuur en de versiering: 200 g gezeefde poedersuiker- 50 ml citroensap-rode kleurstof
- Klop de eidooiers met de marsepein, het zout, de amandellikeur, het aroma, en de poedersuiker romig. - Klop de eiwitten op, voeg de suiker bij en klop verder stijf. - Voeg het eierdooiermengsel bij het eiwit. - Meng de bloem met het bakpoeder, zeef het en voeg bij het eimengsel. - Voeg het maanzaad, de amandelen en de boter toe en kneed tot een gladde massa. - Doe het deeg in de hartvorm en strijk het glad. Schuif de vorm in het onderste deel van de voorverwarmde oven (elektrische oven: 180°, gasoven: stand 3). Bak hem +/- 40 minuten. - Doorsteek het afgekoelde gebak meermaals van boven naar onder met een spies en doordrenk het met de amandellikeur. - Meng voor het glazuur de poedersuiker met het citroensap en roer dit glad. Bestrijk het gebak met 3/4 van dit mengsel en laat het drogen. - Doe de helft van het overgebleven glazuur in een spuitzak. Kleur de andere helft met de roze kleurstof Vorm met het witte glazuur kleine bloempjes op het gebak en vul deze op met het roze glazuur.
|