Voor 4 personen:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
800 g rundkarbonaden- 3 eetlepels bloem- 1 liter Guiness- 4 dikke uien- 3 wortelen- 100 g boter- 2 eetlepels fijne mosterd- 1 eetlepeljenever- 1 kruidentuiltje- 1 teentje knoflook- 2 eetlepels bruine suiker-
2 fijne sneden peperkoek- zout- peper
Pel de uien en hak ze fijn. Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Wentel de blokjes vlees in de gezouten en gepeperde bloem.
Bak de blokjes vlees goudbruin in de helft van de hete boter. Doe dit in een gietijzeren stoofpan en houd de blokjes daarna warm.
Fruit in dezelfde pan de gehakte ui 5 min. onder voortdurend roeren. Leg de blokjes vlees en vervolgens de sneden peperkoek met mosterd op het bedje van uien. Voeg daarbij de jenever, de Guiness, het kruidentuiltje, zout, peper en, indien nodig, water zodat het vocht tot halfweg de ingrediënten komt. Dek af en zet 30 min. in een hete oven (th. 8 - 240° C) en voeg er vervolgens de schijfjes wortel bij.
Zet de thermostaat lager op 6 (180° C) en laat nog 1 u30 stoven. Verwijder het kruidentuiltje, bestrooi de bereiding met de bruine suiker en laat 15 min. kleuren in een nog hete oven. Dien gloeiend heet op.
|