Voor 4 personen:
500 ml kant-en-klare tomatensaus voor pasta 2 verse lasagnevellen, in de lengte gehalveerd 50 g geraspte parmezaan xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Vulling: .
8oo g spinazie 750 g verse ricotta 100 g geraspte parmezaan 2 eetlepels gehakte bladpeterselie 1 eetlepel gehakte dille 25 g vers broodkruim zeezout en versgemalen zwarte peper
Verwarm de oven voor op 180° C. Blancheer voor de vulling de spinazie 5 seconden in een pan met kokend water. Giet af, knijp er overtollig vocht uit en hak fijn. Mengde spinazie met de ricotta, parmezaan, peterselie, dille, broodkruim, zout en peper. Schep een derde van de tomatensaus op de bodem van een beboterde ovenschaal van 20 bij 30 cm. Leg een lasagnevel op een vlakke ondergrond, schep er wat ricottavulling op en rol op. Leg in de ovenschaal, met de naad naar beneden. Doe hetzelfde met de andere vellen. Giet de rest van de tomatensaus over de cannelloni, bestrooi met parmezaan en bak in 25 à30 minuten af.
|